Ingezonden persbericht


PQR introduceert EasyVDI concept
VDI eenvoudig, voor iedereen. Officiële aftrap op IT-Galaxy

De Meern, 5 september 2011 - PQR, dé specialist voor professionele ICT-infrastructuren, introduceert het concept Easy VDI, een virtuele desktop infrastructuur 'in a box'. EasyVDI vertaalt de 'high level' virtuele desktop infrastructuur (VDI) naar een standaard kant-en-klare oplossing die snel geïmplementeerd kan worden op basis van best practices. Deze oplossing is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die hun medewerkers een gevirtualiseerde, uniforme desktop willen aanbieden, zodat zij altijd en overal aan de slag kunnen.

Met de introductie van EasyVDI brengt PQR Het Nieuwe Werken voor een nieuwe groep medewerkers - het kantoorpersoneel - dichterbij. EasyVDI is een totaal-VDI-pakket in a box. Het concept gaat uit van een standaard automatiseringsbehoefte en levert dan ook standaard kantoorwerkplekken. Bedrijven met veel taakwerkers of kantoorpersoneel kunnen op deze manier eenvoudig in één keer een groot aantal werkplekken virtualiseren. En hun medewerkers, ongeacht locatie, device of tijd, veilig toegang tot hun persoonlijke werkomgeving geven.

PQR verpakt de voordelen van een VDI-omgeving in een simpele, snel werkende oplossing. Een vereenvoudigde versie, die geen complexe consultancy- en tijdrovende VDI-implementatie met zich meebrengt, maar de klant juist snel meters laat maken. EasyVDI bestaat uit een nulmeting, een planning en de levering van een standaard ontwerp - gebaseerd op ervaringen uit de praktijk. Organisaties krijgen met deze oplossing de beschikking over een flexibele infrastructuur. Het datacentrum kan eenvoudig meer reken- of geheugencapaciteit beschikbaar stellen en gebruikers kunnen flexibel werken, omdat zij altijd de beschikking hebben over hun eigen desktop. Ook het verhogen of verlagen van het aantal werkplekken is in een mum van tijd gebeurd.

EasyVDI gaat uit van een standaard aanbod en ontwerp. De klant weet dan ook van tevoren exact wat de kosten zijn. Na de nulmeting krijgt de klant de beschikking over een gedetailleerd technisch ontwerp inclusief een planning voor implementatie. Randvoorwaarden worden beschreven en er wordt een lijst met uitzonderingen hierop en aanvullende eisen en wensen gemaakt. Op basis van deze informatie maakt PQR een investeringsvoorstel voor de aanschaf van hardware, software en diensten die nodig zijn om de basisfunctionaliteit en de extra's te realiseren. Dit wordt samengevat in een Management Overview, inclusief bijbehorende investering waardoor het mogelijk is een prijs per werkplek per jaar inzichtelijk te maken.

PQR heeft al veel praktijkervaring waar u met EasyVDI van profiteert. Referenties zijn onder andere: Stichting WonenBreburg, Gemeente Zoetermeer, Vereniging Nederlandse Gemeenten, DUO en WE Europe. De eerste opdracht en tevens pilot voor EasyVDI, is reeds ontvangen en wordt op dit moment bij Caldic geïmplementeerd. Caldic is een internationale distributeur en producent van chemische producten, voedingsingrediënten en actief binnen de techniek. Bernard Witte, CFO bij Caldic: "We zochten naar een kostenefficiënte manier om onze IT-werkplekken te vervangen en waren op zoek naar een oplossing die flexibel en schaalbaar is zodat uitbreidingen in de toekomst eenvoudig en snel te realiseren zijn. Met EasyVDI profiteren we in eerste instantie met 125 werkplekken van alle voordelen die VDI met zich meebrengt, tegen een van tevoren afgesproken prijs."

EasyVDI is een kant-en-klaar VDI-pakket dat snel, eenvoudig en kostenefficiënt geïmplementeerd is. Het levert u een toekomstvaste IT-infrastructuur; met EasyVDI maakt PQR VDI toegankelijk voor iedereen. Wilt u meer weten over EasyVDI, neem dan contact op met PQR of kom naar het PQR congres IT-Galaxy 2011 op 13 oktober. Hier zal PQR EasyVDI lanceren en desgewenst persoonlijk nader uitleg geven over de mogelijkheden voor uw organisatie. Inschrijven via www.PQR.com/it-galaxy.

Over PQR
PQR is dé specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken met optimale gebruikerservaring. PQR voorziet haar klanten van innovatieve ICT-oplossingen die ervoor zorgen dat applicatiebeschikbaarheid en beheerbaarheid optimaal zijn, zonder dat processen complexer worden. Eenvoud in ICT, dat is waar PQR voor staat.

PQR beschikt over aantoonbare referenties en brede expertise op het vakgebied, getuige de vele hoogste partnerstatussen en certificeringen. PQR is onder meer Citrix Platinum Solution Advisor, HP GOLD Preferred Partner 2011, Microsoft Gold Partner Advanced Infrastructures & Security, NetApp Star Partner, RES Platinum Partner, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner.

PQR richt zich op vier hoofdthema's:

- Data & System Availability

- Application & Desktop Delivery

- Secure Access & Secure Networking

- Advanced IT Infrastructure & Management

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt meer dan 100 medewerkers. In het boekjaar 2009/2010 is een omzet geboekt van ¤ 70,4 miljoen en een nettowinst na belastingen van ¤ 2,5 miljoen. www.PQR.com.

Over Caldic
Caldic is een internationale distributeur en producent in de chemie, actief in 13 landen in Europa en Azië. Het bedrijf staat voor kwalitatief hoogwaardige producten en gerelateerde services. Caldic levert toegevoegde waarde door het aanbieden van klantspecifieke services en door zich te profileren als betrouwbare en solide partner. Naast activiteiten in de chemie, importeert en levert Caldic voedingsproducten en ingrediënten. Met de distributie van deze functionele en aromatische ingrediënten, beantwoordt Caldic de snel veranderende voedingsmarkt. Caldic is met specifieke kennis van energie- en aandrijf- en isolatietechniek, tevens actief in de technische markt.