Ingezonden persbericht


Aanbesteding gemeente Hollands Kroon aan PQR gegund Inrichting ICT definitief naar PQR

De Meern, 5 september 2011 - PQR, dé specialist voor professionele ICT-infrastructuren, heeft definitief de opdracht voor de inrichting van de ICT-infrastructuur ontvangen van de gemeente Hollands Kroon. Deze nieuw te vormen gemeente is onder meer gestart met de voorbereidingen betreffende ICT vanaf 1 januari 2012. De inrichting van de ICT-voorzieningen in het nieuwe gemeentehuis is middels een aanbestedingsprocedure gegund aan PQR.

PQR bepaalt gezamenlijk met de systeembeheerders van de vier gemeenten wat nodig is voor de nieuwe gemeente Hollands Kroon aan ICT-voorzieningen. De bestaande ICT-omgevingen dienen tot één infrastructuur samengevoegd te worden. Op basis van de aanbesteding heeft PQR een voorstel uitgewerkt voor een flexibele en geautomatiseerde infrastructuur. Het betreft een moderne infrastructuur die alle producten en diensten van de nieuwe gemeente op alle niveaus ondersteunt. PQR en de systeembeheerders van de gemeenten zijn voortvarend aan de slag gegaan. Nadat de detailontwerpen voor de nieuwe infrastructuur gereed zijn, wordt gestart met het opbouwen en inrichten van de nieuwe ICT-omgeving.

PQR is zeer verheugd met de gunning van de openbare aanbesteding 'ICT System Integrator' ten behoeve van de fusiegemeente Anna Paulowna, Niedorp, Wieringermeer en Wieringen. Bas ter Heurne, Sales Manager PQR: "We maken gebruik van moderne technologieën die tezamen een state-of-the-art en toekomstvaste infrastructuur bieden aan de fusiegemeenten. De oplossing zoals aangeboden door PQR is gebaseerd op moderne technologieën. Voor de inrichting van een uniforme werkplek wordt gebruik gemaakt van Citrix XenApp 6 waardoor de gebruikers overal en altijd verbinding kunnen maken met de corporate desktop en applicatie-set van de gemeente Hollands Kroon. Microsoft App-V wordt ingezet om de applicaties te virtualiseren en daarmee het applicatiebeheer te vereenvoudigen. Daarnaast passen we in de nieuwe omgeving Citrix, VMware vSphere, RES Software, HP servers en NetApp storage technologie toe. We benutten proven technologie waarbij de omgeving hoog beschikbaar is uitgevoerd, een goede eindgebr uikerervaring wordt geboden en waarbij de nieuwe omgeving eenvoudig en met minimale inspanning beheerd kan worden. De oplossing is gebaseerd op een best practice die PQR vaker bij soortgelijke gemeenten heeft geïmplementeerd."

Fusie Hollands Kroon
De gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer vormen samen per 1 januari 2012 de gemeente Hollands Kroon. De gemeente Hollands Kroon is gelegen in de Kop van Noord-Holland en zal net als de fuseerde gemeenten onderdeel zijn van de samenwerkingsregio de Noordkop. De nieuwe gemeente Hollands Kroon heeft straks 22 dorpskernen, 47.000 inwoners en een oppervlakte van 620 km2. De fusie is gewenst, omdat steeds meer taken van hogere overheden naar de gemeenten toekomen. Gelijktijdig worden de eisen aan de dienstverlening steeds hoger. De afzonderlijke gemeenten kunnen in de toekomst beter aan de veranderende verwachtingen voldoen door de krachten te bundelen.

Over PQR
PQR is dé specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken met optimale gebruikerservaring. PQR voorziet haar klanten van innovatieve ICT-oplossingen die ervoor zorgen dat applicatiebeschikbaarheid en beheerbaarheid optimaal zijn, zonder dat processen complexer worden. Eenvoud in ICT, dat is waar PQR voor staat.

PQR beschikt over aantoonbare referenties en brede expertise op het vakgebied, getuige de vele hoogste partnerstatussen en certificeringen. PQR is onder meer Citrix Platinum Solution Advisor, HP GOLD Preferred Partner 2011, Microsoft Gold Partner Advanced Infrastructures & Security, NetApp Star Partner, RES Platinum Partner, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner.

PQR richt zich op vier hoofdthema's:

- Data & System Availability

- Application & Desktop Delivery

- Secure Access & Secure Networking

- Advanced IT Infrastructure & Management

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt meer dan 100 medewerkers. In het boekjaar 2009/2010 is een omzet geboekt van ¤ 70,4 miljoen en een nettowinst na belastingen van ¤ 2,5 miljoen. www.PQR.com.




Ingezonden persbericht