Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - maandag 5 september

Wijzigingen verkeerssituatie na uitbreiding Corderius College

De verkeerssituatie rondom het Corderius College wordt gewijzigd als gevolg van de uitbreiding van de school. Een deel van de Lambert Heijnricsstraat wordt opgeheven en bij het terrein van de school getrokken. Voor een goede bereikbaarheid van de omliggende wijk wil het college van burgemeester en wethouders de weg De Ganskuijl doortrekken tot aan de Ringweg Dorrestein. De weg wordt eenrichtingsverkeer vanaf de Ringweg Dorrestein. Bezwaren tegen het opheffen van de Lambert Heijnricsstraat waren gebaseerd op zorgen over meer verkeer door kleinere straten in de wijk als De Ganskuijl niet zou worden opengesteld.

De uitbreiding van het Corderius College is noodzakelijk om de toestroom van leerlingen te kunnen opvangen.

Voor het gedeeltelijk opheffen van een weg, zoals bij de Lambert Heijnricsstraat het geval is, moet een wegonttrekkingsbesluit worden genomen door de gemeenteraad. De raad heeft op 29 maart 2011 het wegonttrekkingsbesluit voor de Lambert Heijnricsstraat genomen. Tegelijk is een motie aangenomen om De Ganskuijl niet door te trekken tot de Ringweg Dorrestein en verschillende oplossingsmogelijkheden voor het verkeer te onderzoeken. Tegen het wegonttrekkingsbesluit zijn 80 bezwaren ingediend, waarvan een groot deel was gebaseerd op de zorg over meer verkeer in straten als Oudenhage, Snouckgensheuvel en Den Wijbergh als De Ganskuijl niet opengesteld zou worden vanaf de Ringweg Dorrestein. Het college heeft namens de raad de afhandeling van de bezwaren uitgevoerd door de indieners ervan te horen in een hoorzitting. Het college stelt aan de raad voor om de bezwaren ongegrond te verklaren en het wegonttrekkingsbesluit te handhaven. Wel is het college voornemens om De Ganskuijl nu één richting open te stellen: vanaf de Ringweg Dorrestein de woonwijk in.

Uit de verkeersonderzoeken blijkt dat met de openstelling in één richting de wijk goed bereikbaar blijft, de verkeersdruk wordt gespreid en er wordt rekening gehouden met de ingediende bezwaren tegen de opheffing van de Lambert Heijnricsstraat.

Noot voor de redactie,