Ernst & Young

Nieuw online kennisplatform Xchange inspireert en motiveert ondernemers

Andrea Vogel Chief Sharing Officer van Ernst & Young kennisplatform voor ondernemers

5 sept 2011 - Andrea Vogel is door Ernst & Young benoemd als Chief Sharing Officer (CSO) van Xchange. In deze voor Nederland unieke functie is zij verantwoordelijk voor Xchange, het nieuwe online kennisplatform voor en door ondernemers. "Ernst & Young zit dagelijks bij ondernemers aan tafel en signaleert dat ondernemers uit verschillende branches vaak voor dezelfde uitdagingen staan. Door kennis uit wisselen met ondernemers helpen we hen enerzijds als adviseur, maar anderzijds leren we zelf ook van de ervaringen die ondernemers met ons en met elkaar delen. Belangrijke thema's van Xchange zijn ondernemerschap en groei," aldus Andrea Vogel.

Andrea Vogel, partner bij Ernst & Young, is naast haar rol als CSO verantwoordelijk voor de dienstverlening aan Strategic Growth Markets in Europa, het Midden Oosten, India en Afrika. Deze tak van Ernst & Young begeleidt bedrijven in hun hele levenscyclus, van start-up tot aan een eventuele beursgang. Andrea Vogel is door Ernst & Young gevraagd als CSO van Xchange omdat ze actief is op social media, gemakkelijk kennis deelt en veel ervaring heeft met de ondernemersmarkt. Andrea Vogel: "De meerwaarde van een CSO is dat de verantwoordelijkheden rondom het aanjagen en faciliteren van kennisdelen (met diverse stakeholders) belegd zijn bij één persoon/afdeling. Door kennis te delen, breng je je organisatie naar een hoger niveau, je bedrijf wordt er altijd beter van. Het resulteert in leren van elkaar, samenwerking en samen groeien."

Over Xchange
Xchange is het nieuwe digitale platform voor het delen van kennis voor en door ondernemers. Op de website www.eyxchange.nl zijn artikelen, korte films en ook onderzoeksresultaten te vinden over onderwerpen die raakvlakken hebben met de uitdagingen waar ondernemers mee te maken hebben. Alle ondernemers kunnen actief input leveren en meediscussiëren zowel op de website als op LinkedIn en Twitter. Andrea Vogel: "Er staat bijvoorbeeld een reeks artikelen op over het onderwerp 'van start-up tot marktleider', maar ook over het voorbereiden van een beursgang, opvolging bij familiebedrijven, Private Equity en het aantrekken van kapitaal. Ondernemers kunnen op de artikelen reageren, erover discussiëren en zelf onderwerpen aandragen. Informeren, inspireren en motiveren door Ernst & Young maar vooral ook door de ondernemers zelf."

Ondernemerschap
De economie kan niet zonder succesvolle ondernemers. Ernst & Young helpt ondernemers successen te bereiken en maakt succesvolle ondernemers zichtbaar, zodat zij op hun beurt weer inspirerende en motiverende voorbeelden kunnen zijn op het gebied van visie, passie, overtuiging en leiderschap.Xchange brengt alle programma's samen die Ernst & Young aanbiedt aan ondernemers, zoals de jaarlijkse Entrepreneur Of The Year verkiezing, bijeenkomsten en rondetafelgesprekken over Private Equity of IPO, en het Exceptional Enterprise Model. "Het platform brengt harmonie in al onze activiteiten, het is de paraplu waar alles rondom entrepreneurship gecommuniceerd gaat worden," verklaart Andrea Vogel.