Ingezonden persbericht


Westergeest en Triemen kiezen 'energiekste woning'

Wat zijn de energiekste woningen van Westergeest en Triemen? Het Platform Wonen in Kollumerland roept inwoners van beide dorpen op te stemmen op hun favoriete, energiezuinige woning. Door middel van een verkiezingscampagne, die loopt van 10 tot en met 26 september, vraagt het Platform aandacht voor besparing op energiekosten.

In verschillende dorpen in de gemeente Kollumerland c.a. zijn al verkiezingen georganiseerd. Nu zijn de buurdorpen Triemen en Westergeest aan de beurt om hun energiekste woningen te kiezen. De inwoners van beide plaatsen mogen stemmen op huizen waarvan zij denken of weten dat ze 'energiek' zijn. Dat ze voorzien zijn van bijvoorbeeld thermopane, goede isolatie of zelfs zonnepanelen. Oude en nieuwe huizen maken evenveel kans, zolang er maar geïnvesteerd is in energiezuinigheid. Ook kan men de eigen woning nomineren. Stemmen kan onder andere via de website www.woneninkollumerland.nl, waar ook meer informatie over de campagne te vinden is.

"Het doel van de verkiezingscampagne is dat we graag willen dat woningeigenaren nadenken over investeringen in energiebesparende maatregelen", zegt Hilbrand Visser, voorzitter van het Platform. "Die verbeteren namelijk het woonklimaat en zorgen bovendien voor lagere woonlasten. Je bent iedere maand minder kwijt aan de elektriciteit- en gasrekening." De verkiezingscampagne in Westergeest en Triemen loopt tot en met maandag 26 september. Nadat de stemmen door de inwoners zijn uitgebracht, kiest een jury uit de populairste huizen per dorp een winnaar. Daarbij wordt gelet op duurzame investeringen die zorgen voor een lagere energierekening. Genomineerden en stemmers die ook een verkiezingsposter voor het raam hangen, maken kans op duurzame prijzen beschikbaar gesteld door sponsoren.

Platform Wonen in Kollumerland is een initiatief van de gemeente Kollumerland c.a., Thús Wonen, WoonFriesland, Noorderbreedte - Meckama State, Wijmenga Makelaars en Rabobank Burgum-De Lauwers. De hoofdsponsors van de verkiezingscampagne zijn Van Seggeren Techniek uit Kollumerzwaag, Formido bouwmarkt uit Kollum, Awizon uit Surhuisterveen en Woningkeur Surhuisterveen.




Ingezonden persbericht