Persuitnodiging: Brandbrief 'Ouderen worden uitgekleed!'

Persbericht van ANBO

Bij de start van het parlementaire jaar op dinsdag 6 september zal seniorenorganisatie ANBO om 13.00 uur op het Plein te Den Haag -onder het motto 'Ouderen worden uitgekleed!'- een brandbrief overhandigen aan de woordvoerders ouderenbeleid van de Tweede Kamer. Dit om aandacht te vragen voor de gevolgen die het beleid van het huidige kabinet heeft voor de participatie van senioren in de samenleving.

"De koopkracht, de mobiliteit en het wonen van senioren staat onder druk. Maar ook de ouderenzorg en de mantelzorg baart ANBO zorgen. Door een opeenstapeling van maatregelen zijn senioren minder in staat om te functioneren zoals zij zelf willen. Kortom het kabinet kleedt hen uit, terwijl grijs juist in de mode is. Daar zit de kennis en ervaring", aldus ANBO-directeur Liane den Haan.

De overhandiging van de brandbrief gaat gepaard met een ludieke actie. De ANBO-bus krijgt een prominente plaats op het Plein. Daarbij een podium met aan weerswijzen twee reusachtige naakte levensechte poppen. Een aantal senioren zal het motto letterlijk uitdragen door zich op het podium uit te kleden. Circa tien woordvoerders ouderenbeleid van de Tweede Kamerfracties hebben toegezegd erbij aanwezig te zijn en zullen een eerste reactie geven.

Over ANBO
ANBO is de grootste onafhankelijke belangen- en emancipatieorganisatie voor senioren in Nederland, ongeacht geloofsovertuiging, levensbeschouwelijke, maatschappelijke of politieke opvatting. De seniorenorganisatie is spreekbuis voor bijna 400.000 senioren en wil de zelfstandigheid en de keuzevrijheid van ouderen vergroten, onder meer op het gebied van wonen, werken, vrije tijd, zorg en inkomen. Bovendien geeft ANBO aan leden persoonlijk advies en informatie, en biedt het culturele, sportieve en recreatieve activiteiten en aanzienlijke kortingen. ANBO is lid van FNV, NPCF, Age Europe en AARP Global Network. Meer informatie is te vinden op www.anbo.nl

*

Links:
http://www.anbo.nl



Razende Robot Reporter