Gemeente Súdwest Fryslân


Nieuws

Derde huiszwaluwtil sluit Actieplan Stadsvogels Sneek af

Stadsvogels Sneek

Dinsdag 6 september a.s. om 14.00 uur wordt de derde huiszwaluwtil geplaatst, ditmaal in het Burgemeester Rasterhoffpark nabij de ooievaarspaal. Met de plaatsing van de til wordt het actieplan Stadsvogels Sneek, opgestart in 2010, afgerond. Met dit plan heeft de gemeente Súdwest-Fryslân op 16 juni jl. de landelijke Stadsvogelprijs 2011 van de vogelbescherming Nederland in de wacht gesleept.

Deze huiszwaluwtil is gebouwd door leerlingen van de praktijkschool "de Diken" in samenwerking met Vogelbeschermingswacht Sneek en omstreken. Zij plaatsen dinsdag, samen met de gemeente, de til.

Het actieplan Stadsvogels Sneek krijgt binnenkort een vervolg. De landelijke Stadsvogelprijs 2011 van de vogelbescherming Nederland, bestond uit een cheque t.w.v. EUR 20.000,- te besteden aan een nieuw stadsvogelproject.

De betrokken partijen van het Actieplan Stadsvogels Sneek komen binnenkort bijeen om te komen tot nieuwe initiatieven. Daarnaast worden plaatselijke Vogelbeschermingwachten van de vijf overige steden in de gemeente Súdwest-Fryslân uitgenodigd om met ideeën te komen in hun woonplaats. Vogelbescherming Nederland stelde als voorwaarde dat deze nieuwe projecten plaats vinden binnen de bebouwde kom en in een stedelijke omgeving.

Meer informatie over het project Stadsvogels.