Provincie Limburg

Gouverneur Frissen Officier in de Orde van Oranje Nassau

Gouverneur Frissen Officier in de Orde van Oranje Nassau

Een verbinder die er voor zorgt dat mensen in beweging komen. Iemand die de Limburgse economie ook over de grens op de kaart heeft gezet.

Met die typeringen feliciteerde vicepremier en minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) de Gouverneur van Limburg Frissen met zijn benoeming tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. De uitreiking van de bij de onderscheiding behorende versierselen vond vanochtend plaats in Den Haag.

Eén van de belangrijkste verdiensten van de Gouverneur was het aantrekken van de Floriade, de wereldtentoonstelling voor tuinbouwproducten die in 2012 in Venlo plaatsvindt. "Dankzij Frissen kan de Nederlandse tuinbouw aan de rest van de wereld laten zien wat het in huis heeft," aldus minister Verhagen. "Daarmee heeft hij een echte bijdrage geleverd aan de Nederlandse economie". Ook heeft Frissen bijgedragen aan de kracht van het zuid-oosten van Nederland. Verhagen: "Zijn vermogen om mensen bij elkaar te brengen heeft de regio geen windeieren gelegd. De Limburgse economie profiteert mede dankzij hem van een sterke samenwerking met Noord-Brabant en de aangrenzende provincies in België en Duitsland".

De Koninklijke Onderscheiding is hem vooral toegekend vanwege zijn decennialange en veelzijdige maatschappelijke verdiensten op terreinen als sport, muziek, politiek, onderwijs en zorg.

Op het gebied van sport was hij langdurig bestuurlijk actief in de handbalwereld. Hij zette zich in voor diverse schoolbesturen en landelijke onderwijsorganisaties. Ook was hij landelijk en provinciaal actief in de muziekwereld.

Frissen is Gouverneur tot 1 oktober van dit jaar. Daarvoor was hij onder meer lid van de Tweede Kamer en burgermeester van Arcen en Velden en van Horst aan de Maas. Onlangs is hij toegetreden tot de Raad voor het Openbaar Bestuur.

Officier in de Orde van Oranje Nassau