Waterschap Groot Salland

Groot Salland behaalt certificering voor balgstuw

Laatste wijziging: 6 september 2011

Vandaag ontving het Waterschap Groot Salland uit handen van kwaliteitszorgbedrijf KIWA het certificaat PAS-55 voor het beheer en onderhoud van stormvloedkering de balgstuw. Daarmee is Groot Salland wereldwijd de eerste organisatie die met een stormvloedkering voldoet aan de eisen die PAS-55 stelt. Met deze certificering laat Groot Salland zien dat het op een professionele wijze procedures, processen, bevoegdheden en verantwoordelijkheden beheerst voor het beheer en onderhoud van de balgstuw.

Waterveiligheid is een primaire taak van het waterschap en heeft een hoge prioriteit. Groot Salland vindt het daarom belangrijk dat de kwaliteit van het beheer en onderhoud van de balgstuw gewaarborgd is. In 2010 is een intensief traject in gang gezet om de balgstuw te certificeren volgens de PAS-55 systematiek. De resultaten van een uitgebreide audit laten zien dat zowel het gebruik als het beheer en onderhoud van de balgstuw aantoonbaar op orde zijn. Per 29 juli jl. is het waterschap hiervoor officieel gecertificeerd volgens eisen die PAS-55 stelt.

De PAS-55 is een Britse standaard voor zogeheten `riskbased' ofwel risico gebaseerd asset management: het zo goed en kostenefficiƫnt mogelijk beheren en onderhouden van infrastructuur, gebouwen en omgeving. PAS-55 staat voor `Publicly Available Specification' (publiek beschikbare specificatie). Deze systematiek is gericht op een optimaal beheer van de fysieke infrastructurele bedrijfsmiddelen (balgstuw) en de bijbehorende organisatie (beheerorganisatie Ramspol van het Waterschap Groot Salland).

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl