Gemeente Kaag en Braassem

Overhandiging Wmo-krant 2011
Floris Schoonderwoerd, Rettie Bentvelsen en Riekie Brunt (van links naar rechts)

Op maandag 5 september om 15.00 uur overhandigde wethouder Floris Schoonderwoerd het eerste exemplaar van de Wmo-krant 2011 van de gemeente Kaag en Braassem aan Rettie Bentvelsen en Riekie Brunt, twee ouderenadviseurs uit de gemeente. Een bijzonder moment, want de Wet maatschappelijke ondersteuning is in verandering.

De Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) bestaat inÂmiddels vier jaar. De wet zorgt ervoor dat hulpÂbehoevenden zo goed mogelijk mee kunnen doen in de samenleving. De manier waarop Wmo-ondersteuning vanuit de gemeente geboden wordt, is in verandering. Vanuit de gemeente wordt meer en meer de eigen verÂantwoordelijkheid gestimuleerd. Waar eerder gedacht werd vanuit voorzieninÂgen, wordt dat nu gedaan vanuit de kracht van het individu en zijn of haar omgeving.

Rettie Bentvelsen en Riekie Brunt zetten zich in voor ouderen door vrijblijvend een luisterend oor te bieden, te adviseren over mogelijkheden om zelfstandig aan de maatschappij mee te blijven doen en door eventueel de weg naar het Wmo-loket op het gemeentehuis te vergemakkelijken.

Wmo krant Kaag en Braassem

Door links op de afbeelding van de WMO krant te klikken opent u een digitaal doorbladerbare versie van de WMO krant.

Â

Â