Gemeente Venray



06 september 2011

Business in Control nieuwe Starter van het Kwartaal

Rolf van de Ligt is met zijn bedrijf `Business in Control' gekozen tot de starter van het tweede kwartaal van 2011. De Starter van het Kwartaal is een initiatief van de gemeente Venray, Rabobank Venray en de Kamer van Koophandel met als doel om ondernemen in Venray en de regio te stimuleren.

Rolf van de Ligt is afgestudeerd bedrijfskundige en heeft in de logistieke sector ervaring opgebouwd in organisatie en supply chain management. Alhoewel er tal van adviesbureaus zijn in deze sector, denkt hij slim in te kunnen spelen op de behoefte van bedrijven om een meer maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering te hanteren. Snellere en efficiëntere informatiestromen, transparante bedrijfsvoering (MVO) worden steeds meer gevraagd vanuit de consument. Strategiebegeleiding, organisatiemanagement en certificering zijn de diensten die hij aanbiedt en hierop aansluiten.

De starter en de markt

Hij heeft vertrouwen in de vraag van de markt, en vooral ook vertrouwen in zichzelf. "Een goede instelling voor een starter" zegt wethouder Jan Loonen. "Bij de keuze van de genomineerden worden verschillende aspecten afgewogen. Een kans op slagen en groei is een van de criteria waarop wordt beoordeeld. Die kans is groter als je iets aanbiedt waar de markt naar vraagt, maar als gemeente kijken wij natuurlijk ook naar de lokale markt en onze functie in de regio. Van de Ligt speelt in op de logistieke hotspot die Venray is. Daarmee neemt zijn kans op succes toe en wordt onze gemeente, en de regio, een passende aanbieder rijker. Er kan er maar een de winnaar worden, maar elke starter verdient waardering voor de durf, ambitie en het risico dat hij of zij neemt".

Lees meer over `Starter van het Kwartaal'

In het jaar 2010 hebben 237 Venrayse starters zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In vergelijking met 2009 een stijging van 6%, terwijl er provinciaal een stijging van 3% was. Al deze starters kunnen meedingen naar de benoeming van Starter van het Kwartaal. Uit de 4 kwartaalwinnaars wordt de Starter van het Jaar gekozen. Wie dit was in 2010 en hoe u kunt meedoen aan deze verkiezing, kunt u lezen op www.venray.nl, klik op Ondernemen.