Gemeente Leudal


Nieuws

Concentratie van diensten in Heythuysen door komst loket MEE

Sinds enkele weken heeft MEE Noord en Midden Limburg haar intrek genomen in het Groene Kruisgebouw te Heythuysen aan de Schoolstraat 35. Door vestiging van MEE wordt inwoners van de gemeente Leudal voortaan de mogelijkheid geboden om in de eigen gemeente gebruik te maken van het spreekuur van MEE.

MEE richt zich op de ondersteuning van mensen met een beperking en hun naasten. Met de komst van het loket MEE ontstaat een concentratie van diensten in één gebouw. Het gaat om diensten die niet in iedere kern van Leudal aanwezig hoeven zijn en die elkaar versterken, te weten:
* Centrum voor Jeugd en Gezin: vrije inloop op iedere maandag en dinsdag van 13.00 tot 15.00 uur en in oneven weken op vrijdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur. Het CJG is er voor jongeren, ouders en opvoeders en richt zich op vragen over opvoeding en opgroeien. Zie ook www.hetcjg.nl

* Steunpunt Mantelzorg Leudal: op maandag van 9.00 tot 12.00 uur. Het steunpunt biedt persoonlijke hulp en ondersteuning aan de mantelzorger. Zie ook www.dezorgondersteuner.nl
* Algemeen Maatschappelijk Werk: per 1 januari 2012. Het AMW is er voor al uw vragen of problemen die u zelf niet kunt oplossen en waarvoor u in uw omgeving bij niemand kunt aankloppen. Zie ook www.amwml.nl

* MEE Noord en Midden Limburg: op donderdag in de oneven weken van 9.00 tot 10.00 uur vrije inloop en van 10.30 tot 12.00 uur op afspraak.

* Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar: het consultatiebureau voor zuigelingen en peuters, op afspraak. Inloopspreekuur iedere woensdag van 13.30 tot 14.30 uur.

Waarvoor kunt u bij MEE terecht?

MEE is er voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, een chronische ziekte, niet aangeboren hersenletsel of een vorm van autisme. Zij, en hun naasten, kunnen bij MEE terecht voor informatie, advies en ondersteuning op het gebied van opvoeding & ontwikkeling, leren & werken, wonen & samenleven, wetgeving & geldzaken. MEE werkt deskundig, gratis en zonder verwijzing of indicatie.

Enkele voorbeelden uit de praktijk

* "Ik heb hersenletsel als gevolg van een ongeluk. Ik woon alleen, maar vind het moeilijk om voor mezelf te zorgen. Het laatste wat ik wil is naar een verpleeghuis. Hoe kan ik zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen?"

Mensen met een beperking willen en kunnen actief meedoen in de samenleving. MEE kan daarbij helpen. Bijvoorbeeld als u te maken krijgt met ingewikkelde regelingen en instanties en voor allerlei keuzes komt te staan. MEE is een onafhankelijke organisatie en biedt geen zorg, maar informatie, advies en ondersteuning. MEE werkt gratis, snel en zonder verwijsbrief.

* "Waar vind ik een judoclub waar ik mee kan doen, ondanks mijn autistische stoornis?"

Jong en oud kan bij MEE terecht met vragen over leven met een beperking. Ook ouders, familie en verzorgers. Bijvoorbeeld over financiële regelingen of over hoe u met uw beperking kunt blijven werken. Misschien bent u eenzaam of heeft u moeite met het accepteren van uw beperking. MEE zoekt samen met u naar een antwoord of oplossing. Maar ook voor tips over studeren of sporten kunt u bij MEE terecht.
* "Hoe kan mijn gezin leren omgaan met de beperking van ons kind?"

MEE kan u helpen bij het organiseren van passende zorg of u adviseren in de opvoeding van een kind met een beperking. Heeft u zorg nodig of wilt u aangepast wonen, dan zet uw MEE-consulent de mogelijkheden voor u op een rijtje. Ook kunnen we u helpen bij het realiseren van uw keuze. MEE organiseert daarnaast cursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen en hun familie. Kijk voor meer informatie op www.mee-nml.nl

In oneven weken kunt u op donderdag van 9.00 tot 10.00 uur terecht bij op het inloopspreekuur van MEE en van 10.30 tot 12.00 uur op afspraak. Een afspraak maken kan via het hoofdkantoor van MEE Noord en Midden Limburg, telefoon 077 396 15 15, e-mail info@mee-nml.nl.