Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA: Blij met inzet stadsbestuur op markten
Digitale ideeënbox PvdA levert bruikbare reacties op

Rotterdam, 7 september 2011 - Afgelopen zomer opende PvdA-raadslid Peggy Wijntuin een digitale ideeënbox, waar Rotterdammers naartoe konden e-mailen als zij klachten of ideeën hadden over de markten. Wijntuin kreeg veel reacties van marktbezoekers.

"Veel mensen willen bijvoorbeeld bredere looppaden," zegt Wijntuin. "Ik ben blij dat het stadsbestuur heeft aangekondigd dat deze er, voor zover dit ruimtelijk mogelijk is, komen."

Ook stelde zij, naar aanleiding van de COS Omnibusenquête 2011, schriftelijke vragen aan het stadsbestuur over de toestand van de Rotterdamse markten. Het stadsbestuur reageerde overwegend positief op de door Wijntuin aangedragen ideeën, die deels weer afkomstig waren uit de ideeënbox. "De ideeën zijn of al ingevoerd, of zij maken onderdeel uit van een in voorbereiding zijnde actieprogramma warenmarkten. Het actieprogramma van het college wordt in de herfst aan de gemeenteraad gepresenteerd. Ik ben benieuwd," zegt Wijntuin. "Op bijvoorbeeld de centrummarkt zal worden gekeken naar een betere synergie met de aanwezige horeca en winkels. Dat kan voor zowel de marktbezoekers, de marktkooplui als de horeca en winkels een positief plan zijn."

"Waar ik ook tevreden mee ben is dat uit de enquête blijkt dat de aanpak van zakkenrollers van het stadsbestuur succesvol geweest is. Het veiligheidsgevoel stijgt," zegt Wijntuin. "Het kan natuurlijk nog steeds verbeterd worden, maar het stadsbestuur is hier gelukkig hard mee bezig en dat sluit goed aan bij datgene wat we beogen."

Einde bericht