Rochdale


05 september 2011

Bijeenkomst sloopbesluit Haakflat

Rochdale belegt op 7 en 8 september een bijeenkomst voor de bewoners van de Haakflat aan de Clusiusstraat in de Zaanse wijk Poelenburg.

De bijeenkomst gaat in op het besluit om pas in 2016 te beslissen of er gesloopt gaat worden in plaats van nu. De reden is de economische crises en het inzakken van de koopmarkt. De gevolgen daarvan zijn voor de hele corporatiesector ernstiger dan voorzien. Rochdale heeft momenteel te maken met tegenvallende verkoopresultaten van zowel nieuwbouwwoningen als bestaand bezit, waardoor er weinig investeringsruimte is. Voor bewoners betekent dit, dat zij de komende zeven jaar in ieder geval nog in de flat kunnen blijven wonen.

Bewonersbijeenkomst

Rochdale informeert eerst haar bewoners persoonlijk over dit uitstel via twee bewonersbijeenkomsten op 7 en 8 september. Ook legt Rochdale uit welke maatregelen zij treft om ervoor te zorgen dat het komende jaren prettig woonbaar blijft. Bewoners die niet op deze dagen kunnen vanwege een drukke agenda, hoeven zich geen zorgen te maken. Na afloop ontvangen zij een samenvatting van de gegeven informatie op de bijeenkomst thuisgestuurd..