Rijksvoorlichtingsdienst

Minister Leers brengt bezoek aan Praag

Op woensdag 7 september brengt minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) een bezoek aan zijn Tsjechische collega-minister Jan Kubice (Binnenlandse Zaken). Het bezoek aan Praag staat in het teken van het Europese asiel- en migratiebeleid. De ministers zullen elkaars standpunten verkennen in het licht van de Europese besluitvorming over deze onderwerpen.

Naar verwachting zal de Europese Raad van ministers de komende periode besluiten nemen om te komen tot een Gemeenschappelijk Europees Asielstelsel. Verder zal de Europese Commissie binnenkort een groenboek publiceren over de richtlijn gezinshereniging. Voor de zomer publiceerde minister Leers een position paper met het Nederlandse inzet op het gebied van Europees asiel- en migatiebeleid.

De minister zal tijdens het bezoek niet alleen met zijn ambtgenoot spreken, maar ook zijn oor te luisteren leggen bij een aantal deskundigen, belangenorganisaties en ambtenaren op het gebied van asiel- en migratiebeleid. Door deze gesprekken zal de minister op de hoogte raken van het debat en de doelstellingen van het Tsjechische asiel- en migratiebeleid en de mogelijke raakvlakken tussen beide landen.

Minister Leers zal vanavond aankomen in Praag en keert woensdagavond terug naar Nederland.

Noot voor redacties (