Waterschap Dommel

voorlopige voorzieningen Groene Hart af

Raad van State wijst verzoek voorlopige voorzieningen Groene Hart af

Publicatiedatum : 7 september 2011

De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft de drie aanvragen van het Groene Hart tot het treffen van voorlopige voorzieningen in het project Dommel door Boxtel afgewezen. Dit betekent dat Waterschap De Dommel door mag gaan met de werkzaamheden aan traject 1 en 2 in Boxtel Oost. Uitspraak in de bodemprocedure wordt eind van dit jaar verwacht.

Het gaat om de aanleg van de ecologische verbindingszone, de aanleg van de vissteiger voor invaliden, de kano in- en uitstapplaats, de zandvang, de brug en het vlonderpad en de veegvuiluitdraaiplaats. Deze werkzaamheden nemen in totaal enkele maanden in beslag. De planning is dat deze onderdelen dit najaar worden afgerond.

Waterschap De Dommel heeft op 25 augustus bij de voorzieningenrechter van de Raad van State bepleit niet te kunnen wachten met de uitvoering van het werk, onder meer omdat het waterschap aanspraken op subsidie verliest als de werkzaamheden niet vóór het eind van dit jaar kunnen worden afgerond. Het waterschap heeft op 25 juli per brief aan alle betrokkenen laten weten te zullen starten met de werkzaamheden en de motieven hiervoor uitgelegd.

De uitspraak is weer een stap in de goede richting van het project Dommel door Boxtel en geeft gemeente en waterschap vertrouwen in de uitspraak van de Raad van State in de bodemprocedure (hoger beroep) die nog volgt eind dit jaar.