Gemeente Echt-Susteren


Provincie en gemeente subsidiëren cultuureducatie

De basisscholen zijn weer begonnen. De cultuurcoach van Menswel ondersteunt de 14 basisscholen in de gemeente Echt-Susteren bij het organiseren van het cultuurprogramma voor dit schooljaar. De bedoeling is dat alle kinderen met de verschillende vormen van cultuur (muziek, dans, theater, beeldend) in contact komen.

Â

Ondanks de bezuinigingen heeft de gemeente weer geld beschikbaar gesteld voor de cultuureducatie op de basisscholen. Vorige week kregen we bericht dat Provincie Limburg eenzelfde bedrag beschikbaar stelt. De scholen betalen zelf ook een eigen bijdrage.

" Het onderwijzen van cultuur bij jonge kinderen vinden we als gemeente belangrijk. Het is goed voor de algemene ontwikkeling om kinderen ook op een creatieve manier kennis te laten maken met kunst en cultuur. Als gemeente zijn we blij hier extra geld ter beschikking voor te kunnen stellen en de extra bijdrage van de Provincie schept voor de basisscholen extra mogelijkheden." Aldus wethouder Peter Pustjens.

Het bijzondere dit jaar is dat de scholen de keuze krijgen uit verschillende voorstellingen en workshops om beter aan te sluiten bij hun jaarprogramma. Ruim 2600 kinderen gaan gedurende het komende schooljaar 12 voorstellingen beleven of op bezoek bij een speciale kleutertentoonstelling. De scholen gaan zelf ook actief aan de slag met schilderen, dansen, theater of muziek maken in workshops op school.

Meer informatie