Gemeente Vlaardingen



-

RijnmondVeilig.nl gestart

07-09-2011 |

RijnmondVeilig.nl, hét informatie en waarschuwingssysteem van gezamenlijke hulpdiensten voor burgers, ging zaterdag 3 september van start. De gezamenlijke hulpdiensten in Rotterdam-Rijnmond starten met een proef om burgers van Rijnmond tijdens een crisis of incident sneller en beter te alarmeren en informeren via het nieuwe platform RijnmondVeilig.nl.

voorbeeld van alarmbericht op pc monitor

Een Rijnmond Alarm zal worden uitgestuurd via o.a. SMS, e-mail, website banners, PC-pop ups, reclameschermen en `nieuwe' media zoals Twitter en Facebook en de calamiteitenzender RTV Rijnmond. Dit in aanvulling op de welbekende waarschuwingssirene. Doel van het Rijnmond Alarm is om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen te alarmeren. De technologie die hiervoor wordt gebruikt is dezelfde als die al gebruikt wordt voor het landelijke AMBER Alert.

Aanmelden
Naast alarmeren staat bij RijnmondVeilig.nl ook informeren en preventie centraal. De website en aanvullende media zullen daarom ook worden gebruikt om mensen blijvend te informeren bij rampen en kleinere incidenten en voor het delen van preventietips en informatie. Op de website RijnmondVeilig.nl kunnen burgers en bedrijven van de 19 gemeenten in Rijnmond zich aanmelden om aan deze proef mee te doen. Zij zullen dan gratis informatie- en alarmberichten ontvangen. Bedrijven kunnen een RijnmondAlarm Newsfeed (RSS) of Website Alarm opnemen op de externe en interne website(s). Het is ook mogelijk om alle medewerkers van een organisatie via één (bedrijfs)e-mail of telefoon aan te melden voor de ontvangst van Rijnmond Alarmberichten.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000