Gemeente Stichtse Vecht

Nieuws

Provincie subsidieert cultuur

Zelf deelnemen aan cultuur is leuk: het geeft energie en inspiratie. Wie actief deelneemt aan een culturele activiteit, beleeft cultuur op een heel andere manier. De provincie Utrecht heeft een subsidieregeling om mensen te stimuleren meer te doen met cultuur. Ook inwoners van Stichtse Vecht kunnen daar een beroep op doen.

De subsidieregeling Cultuurparticipatie is bedoeld voor culturele instellingen en organisaties die activiteiten organiseren, die de actieve deelname aan cultuur stimuleren. Dat kan zijn op het gebied van amateurkunst, maar ook bijvoorbeeld op het terrein van erfgoed, volkcultuur of een mengeling hiertussen. Het doel is zo veel mogelijk inwoners de mogelijkheid te bieden actief deel te nemen aan cultuur.

Tot 1 oktober

Aanvragen voor de regeling cultuurparticipatie kunnen tot 1 oktober 2011 bij de provincie worden ingediend. Heeft u een goed idee? Neem dan contact op met de Cultuurscout om het idee te bespreken. De cultuurscout is te bereiken door een e-mail te sturennaar cultuurscout@zimihc.nl of kijk op:
www.provincie-utrecht.nl/cultuurparticipatie.