Politie Brabant Zuid-Oost

Aanhoudingen tijdens hennepcontroles

Brabant Zuid-Oost, 07-09-2011 o De politie verrichtte dinsdag enkele aanhoudingen tijdens een hennepcontrole op enkele locaties in de regio. De controles maakten deel uit van de landelijke hennepdag die dinsdag plaatsvond.

Op drie locaties in Brabant Zuid-Oost was het raak. Er werden ruim 2.400 hennepplanten in beslag genomen en zijn er drie verdachten aangehouden. Allen zijn in verzekering gesteld. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Bij alle panden werd de elektriciteit illegaal afgetapt, wat voor gevaarlijk situaties zorgde.


· In de Dorpstraat in Borkel en Schaft werd dinsdagmorgen in een kelder in een garage een hennepplantage met 828 planten aangetroffen. Bij het binnentreden van de garage werden twee personen aangehouden; een 65-jarige man uit Bladel en een 21-jarige vrouw uit Borkel en Schaft. In het kader van het onderzoek werden tevens twee mobiele telefoons en twee bestelauto's in beslag genomen.


· In Helmond was het later op de ochtend raak op de Tierlelayshoeve. Hier werd een hennepkwekerij met 720 planten aangetroffen. Een 65-jarige man uit Maastricht die zich in het pand bevond, werd aangehouden.


· In Waalre stuitte de politie in een schuur aan de Ansbalduslaan op een hennepkwekerij met 424 planten. In de daarbij behorende woning waren meerdere ruimtes in gebruik als hennepkwekerij met in totaal 470 hennepplanten. De elektriciteitsbedrading was zodanig aangelegd dat het gevaar opleverde. Daarom is eerst de spanning van het hoofdnet afgehaald.