Politie Brabant Zuid-Oost

Vier agenten naar ziekenhuis na reddingsactie

Brabant Zuid-Oost, 07-09-2011 o Vier agenten, die te hulp schoten na een melding van een mogelijke zelfdoding in Zuidoost-Brabant, liepen dinsdagmiddag dusdanige klachten op dat zij naar het ziekenhuis moesten. In hun bloed werd een verhoogde hoeveelheid koolmonoxide geconstateerd.

Politie Brabant Zuid-Oost kreeg dinsdagmiddag een melding binnen van een mogelijke zelfdoding in de regio*. De gealarmeerde agenten gingen naar de aangegeven woning om poolshoogte te nemen. In de afgesloten garage zagen zij een man liggen en hoorden ze de motor van een voertuig lopen. Hierop hebben zij een raam vernield om de man te hulp te schieten. De betreffende man is overgebracht naar het ziekenhuis en voor hem is de hulpverlening ingeschakeld.

De vier agenten kregen vervolgens last van onder meer duizeligheid, kortademigheid en een licht gevoel in het hoofd. In het ziekenhuis werd aan het eind van de middag duidelijk dat hun bloed een verhoogde hoeveelheid koolmonoxide bevatte. Na behandeling mochten zij het ziekenhuis verlaten. De laatste agent is kort voor middernacht uit het ziekenhuis ontslagen. De vier agenten maken het naar omstandigheden goed en kunnen hun werk weer hervatten.


* In verband met de privacy van betrokkenen en de gevoeligheid van het incident vermelden wij geen leeftijden en woonplaatsen in dit bericht.