Gemeente Breda

Asfalteren deel Ettensebaan ter hoogte van Kruisweide De gemeente start, als de weersomstandigheden het toelaten, op zondag 11 september om 06.00 uur met asfalteringswerkzaamheden aan de Ettensebaan, ter hoogte van Kruisweide (ingang Ikea en woonboulevard). De werkzaamheden duren tot maandagochtend 12 september 06.00 uur.

Wat gaat er gebeuren

Het asfalt op de beide rijbaanstroken voor rechtdoor richting Etten-Leur/A16 verkeert in slechte staat en moet vervangen worden. Er wordt een deel van het huidige asfalt verwijderd en een nieuwe funderingslaag aangebracht. Vervolgens worden de nieuwe deklaag van asfaltverharding en de wegmarkering opnieuw aangebracht. Tot slot worden de nieuwe detectielussen voor de verkeersinstallatie gemaakt. Deze signaleren aankomend verkeer en geven een signaal af aan de verkeerslichten.

Verkeer met bestemming woonboulevard/IKEA

Beide opstelstroken voor rechtdoor op de Ettensebaan, ter hoogte van Kruisweide, worden afgesloten. Ook één van de opstelstroken voor rechtsaf naar de woonboulevard/Ikea, wordt afgesloten om een veilige werkruimte te creëren. Verkeer komend vanuit het centrum kan nog van één rijstrook gebruik maken om af te slaan naar Ikea en woonboulevard. Verkeer komend van A16/Etten-Leur kan niet linksaf Kruisweide op, maar moet doorrijden en linksaf de IABC-weg op (langs de Media Markt). Vervolgens kan men via de hoofdingang de woonboulevard op.

Verkeer dat de woonboulevard/IKEA verlaat

Kruisweide wordt afgesloten voor verkeer dat vanuit Ikea en de woonboulevard de Ettensebaan op wil rijden. Dit verkeer kan via de woonboulevard (IABC) of via Kruisvoort (de nieuwe weg langs Ikea) de woonboulevard verlaten.

Verkeer komend vanuit het centrum richting Etten-Leur/A16

Verkeer richting Etten-Leur/A16 wordt met borden omgeleid via de Westerparklaan en de noordelijke rondweg.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer J. van den Ouweland van de Gemeente Breda. Hij is tussen 08.00 en 08.30 uur en van 16.00 tot 16.30 uur bereikbaar op telefoonnummer (076) 529 93 60.