Ingezonden persbericht

Meer dan 1,2 miljoen Fyra reizigers eerste 6 maanden 2011

Persbericht

Weer meer Fyra-reizigers in eerste half jaar 2011

Amsterdam, 7 september 2011


Steeds meer klanten reizen met Fyra van NS Hispeed, de snelle trein tussen de Randstad en Brabant. In de eerste 6 maanden van 2011 kozen ruim 1,2 miljoen klanten voor Fyra. Dat is een verdrievoudiging in vergelijking met het vorige half jaar en maar liefst een vervijfvoudiging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
"De reistijdwinst die Fyra biedt, is de belangrijkste drijfveer voor reizigers om voor de verbinding via de hogesnelheidslijn te kiezen. Wij zijn blij met deze mijlpaal en reizigersgroei en kijken uit naar de uitbreidingen die we onze klanten nog gaan bieden", aldus Maarten Spaargaren, Commercieel Directeur NS Hispeed. Reizigers kunnen vanaf medio 2012 rekenen op een verdubbeling van de frequentie tussen Amsterdam en Rotterdam. Fyra rijdt daar dan elk kwartier.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Rose Teunissen, woordvoerder NS Hispeed, 06 5584 6413 of e-mail: persvoorlichting@nshispeed.nl

Over NS Hispeed
NS Hispeed is het hogesnelheidsmerk van NS en biedt hogesnelheidsvervoer aan op nationale en internationale bestemmingen. Naast Fyra verkoopt NS Hispeed ook tickets voor hogesnelheidstreinen als Thalys, ICE International, Eurostar en TGV. NS Hispeed maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa's belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan.

NS Internationaal BV, Postbus 2552, 3500GN Utrecht, Nederland