Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam


7/9


Promotie 'Dyslipidemia, sense, antisense or nonsense?'


Maartje Visser: 'Dyslipidemia, sense, antisense or nonsense?'


Promotor is prof. dr. E. Stroes, hoogleraar Inwendige Geneeskunde in het bijzonder de vasculaire geneeskunde. Co-promotor is dr. G.M. Dallinga-Thie. Visser onderzocht het remmen van de synthese van apoB met behulp van antisense - een nieuwe farmacologische techniek. Dit blijkt het slechte LDL-cholesterol op een effectieve manier te verlagen. Bij sommige proefpersonen resulteerde dit in leververvetting. Of dit op de lange termijn schadelijk is, moet verder worden onderzocht. In patiënten met een natuurlijk verlaagd apoB lijkt leververvetting in elk geval niet schadelijk.
Tijd: 14.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.
Voor meer informatie op het gebied van medisch wetenschappelijk nieuws kunt u contact opnemen met de AMC-wetenschapsvoorlichters Edith Gerritsma, Andrea Hijmans en Marc ven den Broek,
020 566 2929