Commissie Gelijke Behandeling

8 september - Gelijke Behandelingslezing 2011 door Agnes Jongerius
01-09-2011

8 september spreekt Agnes Jongerius, voorzitter van FNV Vakcentrale, de derde Gelijke Behandelingslezing uit. In haar lezing `gelijke behandeling op maat' gaat zij in op de rol van de vakbeweging in het kader van gelijke behandeling. Aansluitend belicht Claudia de Breij het thema vanuit een andere invalshoek met een inhoudelijke reflectie.

De Gelijke Behandelingslezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Commissie Gelijke Behandeling (CGB). Eerder werd de lezing uitgesproken door minister Hirsch Ballin en Alexander Rinnooy Kan.

De CGB zet zich in voor het recht op gelijke behandeling. Dit is niet voor iedereen vanzelfsprekend, ook al is het vastgelegd in de wet. De wet is bedoeld om uitsluiting van mensen te voorkomen. Het gaat daarbij om onder meer toegang tot arbeid, een discriminatievrije werkomgeving en gelijke beloning.

De lezing start op donderdag 8 september om 15:30 in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.

Aanmelden en meer informatie
Commissie Gelijke Behandeling, Marysha Molthoff, tel. 030 - 888 3, e-mail m.molthoff@cgb.nl. Klik hier voor meer informatie over het programma.

Pers
Pers kan zich aanmelden tot uiterlijk woensdag 7 september 15.00 uur per e-mail onder vermelding van na(a)m(en), medium en functie: m.molthoff@cgb.nl.