Provincie Noord-Holland

Kennisgeving Opwaardering Westfrisiaweg

08 september 2011 -

De provincie heeft het voornemen de Westfrisiaweg tussen Heerhugowaard en Enkhuizen op te waarderen. Het ontwerp-inpassingsplan ligt de komende weken ter inzage.

Van 8 september 2011 tot 20 oktober 2011 kunt u uw zienswijze kenbaar maken op het ontwerp-inpassingsplan.

Opwaardering Westfrisiaweg
De provincie heeft het voornemen de Westfrisiaweg tussen Heerhugowaard en Enkhuizen op te waarderen. Dit met als doel de doorstroming en de verkeersveiligheid van deze weg aanzienlijk te verbeteren. Daarnaast zal de opwaardering van de weg leiden tot een economische impuls voor de regio West-Friesland.

Provinciaal inpassingsplan
De Westfrisiaweg loopt over het grondgebied van 7 gemeenten. In verband met het gemeenteoverstijgende belang hebben Gedeputeerde Staten voor dit project een ontwerp-inpassingsplan voorbereid. Dit is een provinciaal bestemmingsplan.

Terinzagelegging
Het ontwerp-inpassingsplan Opwaardering Westfrisiaweg inclusief bijlagen, waaronder het concept-landschapsplan, en het ontwerpbesluit liggen vanaf 8 september 2011 tot 20 oktober 2011 ter inzage bij de provincie Noord-Holland, Ceylonpoort 5-25, 2037 AA Haarlem (uitsluitend na een telefonisch gemaakte afspraak met de heer G.W. Valster, tel.: 023 514 35 42) en de gemeentehuizen van Heerhugowaard, Koggenland, Hoorn, Medemblik, Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen. Vanaf 8 september 2011 zijn het ontwerp-inpassingsplan en bijbehorende stukken tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en in de bibliotheken van de bovengenoemde gemeenten. U kunt deze stukken ook hieronder downloaden.

Inspraak
Gedurende de termijn van tervisielegging kan een ieder schriftelijk een zienswijze indienen op het ontwerp-inpassingsplan opwaardering Westfrisiaweg. De zienswijze dient te worden gericht aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Directie Beheer en Uitvoering t.a.v. G.W. Valster, Postbus 3007, 2001 DC Haarlem.

Het voorliggende project, de Westfrisiaweg (N23), is opgenomen in bijlage II van de Crisis- en herstelwet, zodat de afdeling 2 en 3 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing zijn. Meer informatie over de Crisis- en herstelwet vindt u op www.rijksoverheid.nl.
Het Milieu-effectrapport (MER) ligt als onderliggend rapport bij het ontwerp-inpassingsplan ter visie. Het is niet mogelijk een zienswijze op het MER in te dienen.
Het MER heeft reeds ter inzage gelegen en ingediende zienswijzen zijn betrokken bij het toetsingsadvies dat de Commissie voor de MER op
1 november 2010 heeft afgegeven.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over het project of de procedure kunt u van maandag tot en met donderdag bellen met de heer G.W. Valster van de provincie Noord-Holland, tel.: 023 514 35 42.

Downloads


* o-PIP en concept Landschapsplan (642 Mb - Zip-bestand)
* Overige documenten (275 Mb - Zip-bestand)
---