Gemeente Zeist

bezocht

Hoorzitting Drieluik Den Dolder druk bezocht

Hoorzitting Drieluik Den Dolder De gemeenteraad van Zeist hield donderdag 1 september een hoorzitting in Den Dolder over het raadsvoorstel rond het Drieluik. Tijdens de hoorzitting konden belanghebbenden hun mening geven over het Drieluik, ten overstaan van de vertegenwoordigers van de raadsfracties. Deze raadsleden hadden de gelegenheid de sprekers nadere vragen te stellen.

Naast de raadsleden waren ongeveer 240 geĂŻnteresseerden aanwezig in sportzaal `de Robbedoes' om de 22 sprekers te horen. De sprekers kregen elk drie minuten om hun verhaal te doen en hadden zich daarop goed voorbereid.

Dinsdag 8 september hoort de raad het college, tijdens de zogeheten `Ronde Tafel' in het gemeentehuis. Dan kan de raad het college toelichtende vragen stellen over het raadsvoorstel. De raadsleden gebruiken al deze informatie om hun standpunt te bepalen over het raadsvoorstel.

Vervolgens debatteert de raad op 20 september over het voorstel. Als de raad het voorstel rijp acht voor besluitvorming, zal hij er tijdens de raadsvergadering op 4 oktober over beslissen.

Het Drieluik in Den Dolder omvat de afsluiting van de spoorwegovergang voor autoverkeer, de aanleg van een langzaamverkeertunnel, de aanleg van een alternatieve route voor het autoverkeer en de herinrichting van het centrumgebied.