Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

7 september 2011

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) kent jaarlijks het Hendrik-Casimir Karl Ziegler Onderzoekstipendium toe om de wetenschappelijke samenwerking tussen Duitse en Nederlandse onderzoeksinstellingen te bevorderen.

Het stipendium van maximaal 50.000 euro stelt een postdoc uit Nederland in de geestes- en sociale wetenschappen in staat om een jaar als gastonderzoeker te werken in Noordrijn-Westfalen. Het onderzoekstipendium gaat jaarlijks naar Duitse en Nederlandse onderzoekers, afwisselend in de vakgebieden natuur- en levenswetenschappen en geestes- en sociale wetenschappen. Voor 2012 zijn de geestes- en sociale wetenschappen aan de beurt.

Vanaf 25 augustus tot 1 november 2011 kunt u nominaties indienen. De uitreiking vindt plaats op 12 maart 2012 in het Trippenhuis van de KNAW in Amsterdam.

Hendrik Casimir en Karl Ziegler

De Casimir Zieglerstipendia zijn genoemd naar de eerste president van de KNAW, prof.dr. Hendrik Casimir, en die van de Nordrhein-Westfälische Akademie prof.dr. Karl Ziegler. Beide academies kennen de onderzoeksbeurzen jaarlijks toe aan een jonge postdoc uit Nederland en een uit Noordrijn-Westfalen.