Onderzoek 999 Games: één op de drie geeft gekregen cadeau weer door

Persbericht van 999 Games

Cadeauseizoen vraagt om lijstjes en inspiratietips

Als het gaat om cadeautjes, zijn Nederlanders niet snel tevreden. Eén op de drie geeft een gekregen cadeau wel eens door, blijkt uit onderzoek van 999 Games onder 767 websitebezoekers. Dit zet gulle gevers en cadeauontvangers op scherp. Een goede verlanglijst met de juiste wensen, maar ook tips voor de gever, zijn gewenst. Om iedereen op weg te helpen voor het cadeauseizoen, heeft speluitgever 999 Games nieuwkomers en oude spelfavorieten onderverdeeld in schoencadeautjes, tips voor pakjesavond en cadeaus voor onder de kerstboom.

Verschillende cadeaumomenten vragen om aparte lijstjes De belangrijkste cadeaumomenten vragen om verschillende cadeautjes. Een kleinigheidje voor in de schoen, een gezinscadeau van Sinterklaas op 5 december en groot uitpakken onder de kerstboom. Om toch te slagen - als gever en ontvanger - biedt een verlanglijst uitkomst. De kans is groot dat het doorgeven van een cadeau komt doordat het gevraagde cadeau lang niet altijd wordt gegeven (39%).

Verlanglijst van 2011
Bij het onderzoeken van het verlanglijstje voor het komende cadeauseizoen blijkt een groot deel van de ondervraagde websitebezoekers van 999 Games tevreden met een DVD, een dagje weg of een bordspel. Toch zijn er ook bijzondere wensen. Het varieert van een complete voortuin, een douchegordijn, een dagje snowboarden tot een complete uitzet.

Tips op een rijtje
"Het spelen van een spelletje op feestdagen is vaak een favoriete bezigheid. Samen met vrienden of familie rond de tafel met een glaasje wijn of prik, wat te knabbelen en een leuk spel spelen," licht Peter Christoph van 999 Games toe. Daarom maakt 999 Games tiplijstjes voor de belangrijkste cadeaumomenten van dit najaar. 1 "We hopen zo de keuze voor een spelcadeau makkelijker te maken. We hebben gekeken naar wat leuk is om te geven of te vragen. Voor speelplezier met vrienden, familie of gewoon in je eentje," aldus Peter Christoph.

Nieuwe spellen najaar 2011
Dit najaar brengt 999 Games zeven nieuwe spellen uit. De allerkleinsten trekken gekke bekken bij het spel Mimiq, ze leren combineren en reageren bij Ring L Ding en kunnen zichzelf prima vermaken met de KooKoo Puzzles. Speel je met zijn tweeën dan heb je aan Dobbelduel een echte breinbreker. Families en vrienden moeten snel reageren bij Rood Wit Blauw en Grabbelen. Ouderwetse kaartavonden worden vernieuwd met Five Crowns.

Over 999 Games
Al ruim 20 jaar is 999 Games actief als distributeur van spelproducten in de Benelux. In 1998 begaf het bedrijf zich op het uitgeverspad met een nieuwe generatie bordspellen, die zich onderscheiden door het gebruik van eersteklas kartonnage, fraai artwork en veelvuldig hergebruikte materialen. Speelplezier voor ieder niveau en elk type speler staan voorop in de spellen. 999 Games voert titels in de categorieën kinderspellen, familiespellen, expertspellen, reisspellen en buitenspellen. Bekende titels zijn: De Kolonisten van Catan, Halli Galli, Regenwormen, Carcassonne, Boonanza en Machiavelli. Voor meer informatie: www.999games.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.999games.nl/pers
Bijlage:
* kaart-zakcadeauspdf
* kaart-schoencadeauspdf
* 999 games korte spelinformatie_ najaar 2011pdf * kaart-kerstcadeauspdf




Razende Robot Reporter