Reumafonds

Reumafonds wint NRC Charity Award

8 september 2011
Het Reumafonds heeft met de advertentie 'De normaalste dingen' de vakjuryprijs gewonnen van de NRC Charity Awards 2011. Wakker Dier heeft de publieksprijs gewonnen. De prijs bestaat uit een trofee en gratis advertentieruimte met een waarde van ruim EUR 214.000,-.

Volgens het juryrapport is de advertentie van het Reumafonds "een eenvoudige en charmante uiting met een enorme stopping power, een uiting die de lezer frontaal raakt".
De jury roemt de uiting om het effect: het zichtbaar slechter wordende handschrift is "een klap in het gezicht". Bovendien maakt de advertentie goed gebruik van het formaat dat beschikbaar is - op deze manier wordt goed de aandacht getrokken in een volle krant.

De twee awards zijn op 8 september aan de winnaars uitgereikt door Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC Handelsblad en Hans Nijenhuis, uitgever van NRC Media, in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

De Charity Award is voor charitatieve organisaties in Nederland die middels een advertentie uitblinken in vormgeving, de kracht van de boodschap, beeldgebruik en impact.

Dankwoord Reumafonds
Met deze award krijgt het 85-jarige Reumafonds de gelegenheid om reuma en de gevolgen hiervan extra onder de aandacht van het Nederlands publiek te brengen. Dat is hard nodig. Door wetenschappelijk onderzoek is er al veel veranderd voor mensen met reuma. Verbeterde behandelingen waardoor er minder pijn en stijfheid optreedt en minder zichtbare gevolgen zoals vergroeiingen en het gebruik van een rolstoel.

De ziekte is dus veel minder zichtbaar en dan lijkt het of het minder voorkomt. Niets is minder waar. Elk jaar wordt bij duizenden mensen de diagnose reuma gesteld. En ook bij zo'n 300 kinderen. Een oplossing om de ziekte te voorkomen of te genezen is er nog niet.

Aandacht voor de ziekte blijft essentieel. Daarom is het Reumafonds zo verheugd met deze award. Door publieke aandacht kunnen we de noodzaak voor wetenschappelijk onderzoek benadrukken. De award draagt ertoe bij dat meer mensen de noodzaak zien om oplossingen voor reuma te vinden en hun steentje daaraan bij te dragen. Met als doel de kwaliteit van leven van mensen met reuma te verbeteren en uiteindelijk reuma de wereld uit te helpen.