Politie Hollands Midden

Leiden - Politie houdt brom- en snorfietscontrole

Leiden, 08-09-2011 o Politie Leiden heeft op dinsdag 6 september tussen 09.00 uur en 11.00 uur op de Langegracht en de Lammenschansweg een brom- en snorfietscontrole gehouden voor de verkeersveiligheid.

Onderdeel van de controle was testen of de brommers niet waren opgevoerd. Dit gebeurde op een rollerbank. Brommers die te hard rijden, veroorzaken een gevaar op de weg. In totaal werden er 112 bestuurders gecontroleerd. De politie heeft 43 bekeuringen geschreven voor de volgende overtredingen:

27 keer voor een opgevoerde snor- of bromfiets. Drie keer voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Twee keer voor het niet hebben van een rijbewijs. Twee keer voor niet goedwerkende remmen. Drie keer voor niet goedwerkend remlicht. Eén keer niet goed werkende knipperlichten. Twee keer voor het niet goed vastzitten van de helm. Eén keer voor het niet volgen van de rijstrookpijlen . Eén keer voor het niet stoppen voor het rode verkeerslicht. Eén keer voor het niet voldoende profiel hebben op de banden.