Metaalunie

PERSBERICHT

Nieuwegein, 8 september 2011

Lancering digitale Metaalunie mvo-monitor

Maatschappelijk verantwoord ondernemen geen hype

Op 8 september jl. is tijdens de TIV in Hardenberg de digitale Metaalunie mvo-monitor gelanceerd. De Metaalunie mvo-monitor kan het commerciële belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) voor de ondernemer verzilveren. Tijdens deze bijeenkomst is het eerste metaalunie mvo certificaat uitgereikt aan Jansen Venneboer bv.

Uit een onderzoek van ING in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie en de Stichting Adviescentrum Metaal blijkt dat ondernemers in het mkb-metaal verwachten dat verduurzaming de komende tien jaar de grootste impact heeft op de bedrijfsvoering.

MVO-monitor voor goede oriëntatie

Leden van de Metaalunie krijgen steeds vaker van klanten de vraag in welke mate door hen maatschappelijk verantwoord wordt ondernomen. Steeds vaker ook, is het antwoord op deze vraag bepalend voor de omzet! Alle reden dus, om als Metaalunie de leden te helpen bij het geven van het juiste antwoord op die vraag. De digitale MVO-monitor vormt daarbij de basis.

Door online vragen te beantwoorden met JA of NEE ziet de ondernemer waar het bedrijf staat en welke acties ondernomen moeten worden om eventuele hiaten te dichten. De MVO-monitor is gebaseerd op de Europese ISO-26000 richtlijn.

Leden kunnen zich desgewenst via een eenvoudige procedure laten certificeren via de Stichting Keurmerk Branches. Ook certificering conform de CO2-prestatieladder of aansluiting bij de NEN-zelfverklaring is via de MVO-monitor relatief simpel te regelen. Onderscheidend t.o.v. andere 'monitoren' is dat de Metaalunie MVO-monitor een brancheambitie formuleert waar andere monitoren (scans) dat niet doen.

Meer informatie over mvo in het mkb-metaal en de digitale Metaalunie mvo-monitor vindt op www.metaalunie.nl

De Koninklijke Metaalunie is met ruim 13.000 leden de grootste organisatie voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf in de metaal. De leden hebben samen een omzet van 20 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 150.000 mensen.