Politie Twente

Man aangehouden voor versturen dreigement op Twitter Enschede
De Politie Twente heeft woensdag 7 september een 18-jarige Lossenaar aangehouden voor het versturen van dreigementen via Twitter. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Bij de politie kwamen woensdagmiddag meldingen binnen dat op Twitter iemand dreigde donderdag 8 september een bloedbad aan te richten op een school in Hengelo. Direct nadat de meldingen bij de politie binnenkwamen, werd een rechercheonderzoek gestart. Dit heeft ertoe geleid dat om 20.45 uur een 18-jarige man uit Losser op de Molenstraat in Enschede kon worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het rechercheteam onderzoekt de aanleiding van het versturen van deze dreigementen. (2011085206)

Politie zoekt getuigen woninginbraak Almelo
Woensdag 7 september kreeg Politie Twente omstreeks 16.00 uur melding van een bewoner aan de Bremstraat. Deze zag een man bij buren door een raam klimmen.

Agenten gingen direct ter plaatse en kregen onderweg door dat de man richting de Jasmijnstraat liep. In de Kroosstraat zagen zij een man lopen die aan het signalement voldeed. Zij wilden hem controleren, maar de man vluchtte weg richting de Rietstraat. Een agent zette te voet de achtervolging in. De man verstopte zich achter een woning in de Rietstraat, maar toen de agent hem in het oog kreeg, rende hij weg in de richting de Goudenregenstraat. Hier kon hij worden aangehouden door assisterende agenten. Omwonenden meldden dat een tweede man vanaf de Bremstraat eveneens richting de Goudenregenstraat was weggevlucht. Tevens kwamen meldingen binnen dat een man hard rennend door de Bosstraat richting het Nijreesbos rende. Agenten namen poolshoogte, maar konden geen tweede verdachte vinden. De aangehouden man, een 19-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats, bleek illegaal in Nederland te verblijven. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld en zal na de strafrechtelijke afhandeling worden overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets van deze inbraak hebben gezien. Vooral mensen die een man hebben zien rennen tussen de Bremstraat en het Nijreesbos. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo Zuid Oost 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011085236)

Politie waarschuwt voor babbeltrucs Enschede
Woensdag 7 september kreeg de politie melding van babbeltruc bij een 84-jarige bewoonster van de Wienebrink in Enschede.

De zoon van de 84-jarige vrouw kwam bij zijn moeder op bezoek. Direct na het openen van de deur vloog een voor hem onbekende vrouw langs hem heen naar buiten. In de woonkamer stonden nog twee onbekende vrouwen bij zijn moeder. De vrouwen verklaarden belangstelling te hebben voor de gordijnen die de bewoonster aan het maken was. Omdat dit verhaal de zoon vreemd in de oren klonk, nam hij contact op met de politie direct nadat de vrouwen vertrokken waren. Het betroffen drie vrouwen met vermoedelijk een Oost-Europese nationaliteit. Eén van de vrouwen is ongeveer 60-65 jaar oud, de andere twee zijn ongeveer 30 jaar oud. Alle drie waren zij in het donker gekleed.

Bij een babbeltruc wordt er bij - veelal oudere - mensen aangebeld. Vervolgens vindt een gesprekje plaats aan de voordeur of in de woning. Vaak belt men aan de voorkant aan, waarna een handlanger aan de achterzijde van de woning via een deur of raam zijn slag slaat en bankpassen, geld en/of sieraden steelt. Een andere variant van de babbeltruc is het ophangen van een zielig verhaal dat men geld nodig heeft, dit verhaal klinkt zo geloofwaardig dat de slachtoffers het gevraagde geld geven.

De politie verzoekt mensen met klem om nooit een pincode of andere persoonlijke gegevens aan iemand te geven, zelfs niet als de persoon aan de telefoon van de politie of de bank lijkt te zijn. De politie of andere instellingen zullen u nooit verzoeken om pincodes te geven.

De politie raadt mensen aan om alert te zijn op dit soort praktijken. Een aantal vuistregels om dit te voorkomen: . Wees altijd gezond wantrouwend. Want: waarom komen ze juist bij u? . Laat nooit iemand binnen, ook niet in de hal. Regen of geen regen. Sluit de deur, als u even wat op wilt halen. . Meteropnemers, politieagenten, collectanten of reparateurs hebben altijd een legitimatie bij zich. Vraag er gerust naar. Maar let op: dit geeft geen 100% garantie want er zijn mooie vervalsingen in omloop. . Bel, als u het niet vertrouwd, het bedrijf of de instelling waarvoor degene aan de deur zich uitgeeft om te informeren of men de persoon aan de deur kent en om te controleren of het verhaal klopt. . Verwijs mensen die geld willen wisselen naar een bank of supermarkt.

Een gouden regel bij onbekenden aan uw deur: als u alleen thuis bent, laat dan geen onbekende binnen!

Als u het nog steeds niet helemaal vertrouwt, bel dan de politie via het algemene nummer 0900-8844, en leg de situatie uit. Daar zal men u van advies dienen en desgewenst wordt er een politieagent naar u gestuurd voor controle. (2011085260)

Verkeerscontroles tijdens eerste schoolweek Enschede / Losser
Nu de scholen weer zijn begonnen, controleert de politie de komende weken extra op het verkeersgedrag van weggebruikers rondom scholen. Op de eerste twee schooldagen van dit schooljaar controleerde Politie Twente op verschillende plaatsen in Twente.

Woensdag 7 september werd tussen 08.00 en 12.15 uur gecontroleerd bij scholen op de Meindert Hobbemastraat, Belgiëlaan, Jan Vermeerstraat en Gerard Terborchstraat in Enschede en op de Keizerskroon in Losser. Er werd waarschuwend opgetreden, automobilisten werden attent gemaakt op het parkeergedrag van enkele ouders die hun kinderen naar de scholen brachten en haalden. De controles werden positief ontvangen door vele ouders. (2011085129)

Twee Bulgaarse mannen aangehouden voor diefstal en/of heling gestolen auto Almelo
Een 17-jarige en een 26-jarige man, beiden afkomstig uit Bulgarije werden woensdag 7 september aangehouden, omdat zij in een als gestolen gesignaleerde auto reden.

Beide mannen vroegen bij een woning aan de Weefgetouw in Almelo water, omdat zij ramenwassers zouden zijn. De bewoner vertrouwde het niet helemaal en schakelde de politie in en gaf het kenteken door van de auto waarmee de mannen wegreden. De politie zag het tweetal rijden en liet de auto stoppen. Bij navraag bleek de auto als gestolen gesignaleerd stond. Hierop werden de twee mannen, een 17-jarige en een 26-jarige man, beiden afkomstig uit Bulgarije aangehouden ter zake diefstal en/of heling van de auto. Beide mannen zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011085245)

Rijbewijs kwijt na veroorzaken eenzijdige aanrijding Hengelo
Van een 37-jarige bromfietsster uit Hengelo is donderdag 8 september het bromfietsrijbewijs ingevorderd, omdat zij vermoedelijk onder invloed van alcohol een bromfiets bestuurde en een veroorzaakte een eenzijdige aanrijding.

Omstreeks 04.00 uur kreeg Politie Twente melding van een eenzijdige aanrijding op de Sloetsweg. Ter plaatse gekomen agenten zag ter hoogte van de Havezatelaan een vrouw en een bromfiets op de grond liggen. Zij verleenden eerste hulp aan de vrouw in afwachting van een ambulance. Hierbij ontstond het vermoeden dat de vrouw alcohol had genuttigd. Toen ambulancepersoneel ter plaatse was en haar op de brancard legden, begon de vrouw te schreeuwen en tegen het ambulancepersoneel te schelden. Na medische controle kon de vrouw de ambulance verlaten. Agenten hielden haar aan op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. De vrouw was erg recalcitrant. Ze sloeg één van de agenten met haar schoen. Zij werd meegenomen naar het politiebureau, waar zij bleef schelden en beledigen. Zij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Bij navraag bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn. Het rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal zal worden opgemaakt.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd. (2011085319)

Winkeldieven aangehouden
Enschede
Woensdag 7 september omstreeks 15.45 uur zag een oplettende medewerker van een kledingwinkel in de Klanderij een vrouw diverse kledingstukken had gestolen.

De vrouw werd aangehouden en direct aan de politie overgedragen. Bij navraag bleek de vrouw meerdere winkeldiefstallen op haar naam had staan. De 32-jarige vrouw, zonder vaste woon- of verblijfplaats is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Omstreeks 19.30 uur zag een oplettende medewerker van een winkel aan de Noorderhagen een man goederen stelen. Ook deze man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De 37-jarige Enschedeër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011085224/2011085258)

Scooterrijder botst tegen autoportier Enschede
Woensdag 7 september vond omstreeks 12.45 uur een ongeval plaats op de Kuipersdijk in Enschede.

Een 34-jarige Enschedeër reed met zijn scooter op de Kuipersdijk in Enschede, toen op dat moment een 49-jarige Oldenzaler het portier van zijn geparkeerd staande auto opende. De scooterrijder botste vervolgens tegen het portier en kwam ten val. Hij is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2011085139)

Snelheidscontrole

Goor

De politie Twente voert extra verkeerscontroles uit aan de Diepenheimseweg te Goor. Dit is een zogenoemde klachtlocatie. Een klachtlocatie is een locatie waar mensen het gevoel hebben dat het er verkeersonveilig is.

Uit eerdere snelheidsmetingen is gebleken dat er te hard wordt gereden over de Diepenheimseweg te Goor. Een enquête wees uit dat buurtbewoners de verkeerssituatie daar als onveilig ervaren. Op de Diepenheimseweg geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Op 7 september werd gecontroleerd van 10.45 uur tot 15.45 uur. In totaal werden 1157 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 320 bestuurders te hard. De hoogstgemeten snelheid betrof 58 km/u.

(2011085219)

Vaten met GBL gestolen tijdens inbraak

Almelo

In de nacht van dinsdag 6 september op woensdag 7 september werd een inbraak gepleegd bij een schoonmaakbedrijf aan de Parmentierweg in Almelo. Tijdens de inbraak zijn 10 vaten a 180 liter met GBL weggenomen.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de inbraak of weten waar deze vaten met GBL zijn. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

(2011085150)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

8 september 2011
Telefoon: 053-4555588

---- --