Ingezonden persbericht


-----------------------
16 augustus 2011

Café-restaurant De Cantine loopt warm voor Open Monumentendag

Lelystad - Café-restaurant De Cantine, de replica van de oorspronkelijke kantine op het Werkeiland Lelystad, is in gebruik genomen. Het café-restaurant dat naast de polderschuur op het terrein van Nieuw Land staat, biedt vanaf heden zowel lunches als diners voor individuele gasten en groepen. Er wordt gebruikt gemaakt van zoveel mogelijk biologische producten en, waar mogelijk, ingrediënten uit Flevoland. Zeer bijzonder is het zuurdesembrood dat voor sandwiches en broodjes wordt gebruikt.

Specialiteit van het café-restaurant zijn de vleesgerechten zoals de hamburger en de tournedos van 100% rundvlees uit Ierland en de saté van Hollandse ossenhaas. Een bijzonder Flevolands gerecht is de uiensoep, gemaakt van uien uit Flevoland. En wat te denken van de speciale 'Uitsmijter De Cantine', met eieren, achterham, champignons, jonge kaas en zuurdesembrood. Of de typische 'De Cantine - salade'. De kruiden voor de gerechten worden in de toekomst zelf gekweekt in een eigen kruidentuin bij het gebouw. Er wordt La Trappe bier geschonken van de tap en uit fles. De lunchgerechten worden geserveerd tot 16.00 uur. Buiten de openingstijden van Nieuw Land kunnen bezoekers in Café-restaurant De Cantine ook terecht voor een borrel of een diner.

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september wordt het restaurant voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. Mensen kunnen voor 10 september al een kijkje komen nemen en genieten van koffie/thee met gebak, lunches en diners. Het café-restaurant is vanaf heden zeven dagen per week open.

Café-restaurant De Cantine is ideaal voor groepen en partijen. Het toneel biedt de mogelijkheid voor allerlei culturele activiteiten, zoals presentaties en lezingen. Het café-restaurant heeft aan de boulevardkant een terras met uitzicht over het Markermeer. Kijk op de site van Café-restaurant De Cantine voor meer informatie: www.restaurantdecantine.nl of bel tel. 0320- 225 975 voor meer informatie

Kijk voor meer informatie over Nieuw Land en de openingstijden op www.nieuwlanderfgoed.nl. Nieuw Land is onderdeel van Batavia Promotie, kijk voor de volledige agenda en activiteiten op www.batavia.nl.