Gemeente Het Bildt


Oplossing veiligheidslekken overheidssites in zicht

09-09-2011 10:36

De afgelopen dagen werd in de media veel aandacht gegeven aan veiligheidsgebreken op websites van de overheid.

De overheid zou niet kunnen garanderen dat gegevens van ingelogde bezoekers onderschept zouden kunnen worden door personen met minder fraaie bedoelingen. Om het kraken van beveiligde gegevens te voorkomen hebben de verschillende overheidsdiensten allemaal nieuwe veiligheidscertificaten moeten aanschaffen.

Inmiddels is het weer veilig om DiGiD te gebruiken. U kunt dus weer gewoon met uw DigiD code inloggen bij bijvoorbeeld de Belastingdienst en de Sociale Verzekeringsbank. De komende dagen zal het ook weer mogelijk worden om een DigiD aan te vragen en SMS-verkeer te gebruiken.

Is de website van de gemeente het Bildt veilig?

Om veiligheid helemaal te garanderen moet de gemeente nieuwe veiligheidscertificaten bestellen. Tot die tijd is het digitale loket gesloten.

Door de grote vraag naar certificaten bij de leverancier kan het enige weken duren dat de certificaten binnen zijn. Is het gebruik van de website van de gemeente dan niet veilig? De kans is klein dat uw gegevens worden onderschept, maar de veiligheid kan helaas nog niet helemaal worden gegarandeerd.

Op www.rijksoverheid.nl vindt u meer informatie
---