Ingezonden persbericht


Persbericht

Film by the Sea gaat samenwerkingsverband aan met CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek)

13th INTERNATIONAL FILM FESTIVAL FILM BY THE SEA
vrijdag 9 t/m zondag 18 september 2011 in Vlissingen zaterdag 10 t/m woensdag 14 september 2011 in Terneuzen www.filmbythesea.nl

CPNB, de stichting die zich sterk maakt voor het Nederlandse boek en de organisatie achter onder anderen Manuscripta, Nederland Leest en de Boekenweek, verbindt haar naam aan de publieksprijs van Film by the Sea: De CPNB Film- en Literatuurpublieksprijs. "Film en boek zijn door de nieuwe vormen van media steeds nauwer met elkaar verbonden", aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur van de CPNB. "Het boek vormt vaak de basis van een goede film".

Het publiek van Film by the Sea kan een stem uitbrengen op twaalf recente boekverfilmingen die allen meedingen naar de CPNB Film- en literatuurpublieksprijs. Tevens zijn er op de laatste zondag van het festival vier CPNB Film- en Literatuurroutes waarbij het publiek per route drie bijzondere boekverfilmingen uit de Film- en Literatuurcompetitie kan bekijken.

Leo Hannewijk, festivaldirecteur van Film by the Sea is verheugd met de samenwerking. "Door de samenwerking met de CPNB kan Film by the Sea zich nog sterker profileren als festival voor film en boek."

Uit eerder verzonden persberichten:

Life in a Day bij Film by the Sea
Maandag 12 september gaat Life in a Day in première bij Film by the Sea. De première van dit unieke filmproject van Tony en Ridley Scott is de aftrap van het filmproject 'Eilanden' van Film by the Sea en het Zeeuws Museum.

Veel literaire activiteiten tijdens Film by the Sea Met het filmcollege 'Boeken aan zee', een scenariomasterclass door Chiem van Houweninge, een Schrijfworkshop door Ronald Giphart en een Literaire Ladies Night door Aaf Brandt Corstius en Machteld van Gelder heeft Film by the Sea dit jaar weer een groot aantal literaire activiteiten.

Openingsfilm Midnight in Paris
Film by the Sea opent vrijdagavond 9 september haar festival met de nieuwe film van Woody Allen: Midnight in Paris.

Jury en poster Film by the Sea
De jury van Film by the Sea 2011 bestaat uit Sylvia Hoeks, Stine Jensen, Maria Peters, Marieke van der Pol, Peter Buwalda en Paul Verhoeven o.l.v. vaste juryvoorzitter Rinus Ferdinandusse. De poster is van de hand van kunstenaarsduo Paul en Menno de Nooijer.

9 - 18 september 10 - 14 september
International Film Festival Film by the Sea vindt dit jaar voor de 13e keer plaats in zowel Vlissingen (9 t/m 18 september) als, voor het eerst als pilotfestival, ook in Terneuzen (10 t/m 14 september). Het festival groeide van 10.000 bezoekers in 1999 naar bijna 45.000 in 2010. Het hoofdthema van Film by the Sea is film en literatuur. De films uit de competitie betreffen boekverfilmingen. Het festival staat bekend om zijn ongedwongen sfeer en unieke locatie aan zee.

Programma en kaartverkoop
Vanaf 1 september is het programma bekend. Vanaf die datum start ook de verkoop van de toegangskaarten. Vanaf 22 juni is het reeds mogelijk om kaarten voor de openingsfilm, de Ladies Night en het Cornelis Vreeswijk programma (film gevolgd door een optreden van Piter Wilkens en band) te reserveren. Zie www.filmbythesea.nl

De Raad van Toezicht van Film by the Sea bestaat uit: Marjet van Zuijlen, Ad Weststrate, Hans Pos, Wim Dijkstra en Henk Kloosterziel. Voorzitter is Kees Izeboud.

De directie bestaat uit Leo Hannewijk (festivaldirecteur) en Hans Houmes (financieel directeur).

Film by the Sea wordt mede mogelijk gemaakt door:
DELTA NV, Gemeente Vlissingen, Provincie Zeeland en Dioraphte