Ingezonden persbericht


Persbericht 09.09.2011

Met trots kondigt Hogeschool Windesheim Flevoland de oplevering en opening aan van het eerste bouwwerk en interdisciplinair project van de zojuist gestarte groep Techniekstudenten. Onder begeleiding van 2012 Architecten realiseren studenten Bouwkunde op de Esplanade in Almere een Superuse Studentenpaviljoen van afgekeurde duobakken. Het betreft een interdisciplinair project waarin ook nieuwe studierichtingen Industrieel Product Ontwerpen, Werktuigbouwkunde en de opleiding Ondernemen, Innovatie en Techniek hun aandeel leveren. Vrijdag 9 september van 16.00 u tot 20.00 u vindt de feestelijke opening plaats: een loungeparty met de deze week door studenten gemaakte barbecue, bar en meubilair in en bij het nieuwe paviljoen. Het paviljoen is verplaatsbaar en kent een maatschappelijk relevant beheersplan voor de levensduur.

Het paviljoen sluit mooi aan bij de nieuwe opleiding Bouwkunde, waarin voor het eerst in een HBO opleiding Duurzaam Bouwen volledig geïntegreerd is. Ook de combinatie van denken en doen in de praktijk, het (interdisciplinair) samenwerken past bij de vernieuwende benadering van de opleidingen.

Vanzelfsprekend bent u van harte welkom op de opening! Het Paviljoen maakt zaterdag 10 september ook onderdeel uit van de Nacht van de Cultuur in Almere.




Ingezonden persbericht