Ingezonden persbericht


HP brengt jubileummodel uit van iconische rekenmachine

Vorm, functie en kenmerken van de HP 12c rekenmachine al drie decennia ongewijzigd

Amstelveen, 9 september 2011 - HP viert het 30-jaarige bestaan van zijn financiële rekenmachine, de HP 12c, met een limited edition in geschenkverpakking. Elke rekenmachine heeft een uniek productienummer dat is geëtst op de rug. Verder beschikt het over hetzelfde tijdloze design en de duurzaamheid van het origineel.

De HP 12c kwam met een aantal revolutionaire vernieuwingen, zoals een liggend model, nauwkeurigere berekeningen dan de standaard rekenmachines van de overheid en een ongeëvenaard toetsenbord waarmee gebruikers complexe formules gemakkelijk, snel en betrouwbaar konden uitvoeren. Vervangbare miniatuurbatterijen zorgden ervoor dat de rekenmachine gemakkelijk in je borstzak paste.

'1981 was een historisch jaar met de lancering van space shuttle Columbia, het toenemen in populariteit van de personal computer en de komst van een rekenmachine die zo iconisch is dat we 30 jaar later nog steeds hetzelfde model verkopen,' zei Phil McKinney, Vice President en Chief Technology Officer, Personal Systems Group, HP.

De rekenmachine beschikt over Reverse Polish Notation (RPN) welke de efficiëntie verbetert. In RPN wordt bijvoorbeeld '1 (enter) + 2 (enter) + gebruikt om naar 3 te gaan, in plaats van '1 + 2' gevolgd door een gelijkteken. Dit versnelt de berekening van rentevoeten, betalingen van leningen, tijdswaarde van geld, standaarddeviatie, kasstromen, obligaties en nog veel meer.

De HP 12c financiële rekenmachine is nu verkrijgbaar bij HP Home & Home Office en heeft een adviesprijs van ¤129 incl. BTW.

De HP 15c

Ook wordt door HP de 15c wetenschappelijke rekenmachine (voor het eerst gelanceerd in 1982) geherintroduceerd. De 15c is de meest geavanceerde rekenmachine in HP's portfolio en een essentieel instrument voor wetenschappers en ingenieurs. Ook deze rekenmachine beschikt over RPN, is programmeerbaar en biedt ingebouwde ondersteuning voor complexe getallen, matrixwiskunde, numerieke integraties en worteloplossingen. De 15c is nu 100 keer zo snel als het originele ontwerp en heeft een adviesprijs van ¤ 99,- incl. BTW. Meer informatie over de geschiedenis van beide rekenmachines is beschikbaar op www.thenextbench.com. Details over het jubileummodel van de 12c is beschikbaar op www.hp.com/go/voyager.

Over HP
HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printen, personal computing, software, services en IT-infrastructuur om problemen van klanten op te lossen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl.




Ingezonden persbericht