Korps Landelijke Politiediensten

Open dag bereden politie Woubrugge

Woubrugge1klein
Woubrugge, 23-08-2011 o De Bereden Politie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) in Woubrugge houdt op zaterdag 10 september 2011 een open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur is jong en oud welkom op het terrein bij het bureau aan de Kruisweg 18a. Tijdens de open dag staan de stallen open voor het publiek en zijn er demonstraties met paarden en honden.

Het programma voor de dag is als volgt:

van 10.00 tot 16.00 uur zijn de stallen open voor het publiek om 10.30 en 13.30 uur is er een demonstratie van ruiters in samenwerking met de hondenbrigade van de politieregio Kennemerland. De demonstraties worden geopend door De Clique, een muzikaal onderdeel van het Bereden Ere Escorte, met trompetters en een paukenist te paard.

Vanwege de beperkte parkeergelegenheid kan men het beste met het openbaar vervoer of de fiets komen.

Team West
De unit beredenen team West Woubrugge is een onderdeel van het KLPD, Dienst Operationele Samenwerking. Dit team bestaat uit twaalf combinaties van ruiter en paard en vijf medewerkers stalmanagement. Zij verlenen ondersteuning aan de politieregios in het westen van het land en leveren ondersteuning aan de rest van Nederland in samenwerking met de teams in Nunspeet en Boxtel. De hoofdtaak van team West is naast de ceremoniële taken voor het Koninklijk Huis, het optreden als beredenen in ME-verband bij (risicovolle) grootschalige evenementen zoals muziekfestivals en Eredivisie voetbal.