Gemeente Zoetermeer

10 september Oud-Hollandse Dag van Palenstein

castellum palenstein Het jaarlijkse hoogtepunt in de wijk Palenstein in Zoetermeer is het festival Dag van Palenstein. Dit jaar is dat op zaterdag 10 september van 12.00 tot 16.00 uur. In en rondom Castellum Palensteyn kunnen bezoekers genieten van allerlei leuke activiteiten. Dit alles onder het genot van muziek van draaiorgel én gratis poffertjes, want het thema van de Dag van Palenstein is oud-Hollands. Edo Haan (Wijkwethouder) bijt om 12.00 uur het spits af met de oud-Hollandse spelletjes.

Het thema oud-Hollands is niet alleen te herkennen aan de draaiorgelmuziek en gratis poffertjes, maar komt ook terug in de activiteiten. Zo kan men sjoelen, blikken gooien, korfballen en natuurlijk ontbreekt het koekhappen niet. Aan het einde van de middag ontvangen de winnaars van de spellen een leuk prijsje. Naast de oud Hollandse spellen is er het spel discgolf: de frisbeevariant van golf. Verder kan gesprongen en gespeeld worden op het luchtkussen.

Buitenactiviteiten
Op de stoep voor het Castellum is de braderie. Bewoners kunnen hier spulletjes verkopen en verschillende organisaties staan hier met informatiekraampjes. Bij stichting MOOI! kunnen kinderen geschminkt worden. De gemeente en woningcorporaties De Goede Woning, Vestia en Vidomes presenteren op ludieke wijze het thema `Lik op Stuk'. Andere informatie over de wijk wordt ook aangeboden, zoals het project Pal voor Palenstein. Aan de noordkant van het Castellum staat een podium waarop een DJ draait. Deze DJ wordt afgewisseld door een rapper en een demonstratie Zumba. Dit podium wordt georganiseerd door Lavante en Fithealth.

Binnenactiviteiten
Binnen in het Castellum is ook van alles te doen. Circus Nevermind geeft demonstraties van hun kunsten en iedereen kan hieraan meedoen. Voor het leren van eenwielfietsen of diabolo is de Cor van Zijpsportzaal de juiste plek! Hier kan men ook terecht voor tafeltennis, badminton en voetballen.
En basketballen kan op de RKF playground. Ook op minder sportief gebied kan men zich in het Castellum uiten. Bij `Ontmoeten' worden verschillende activiteiten en workshops georganiseerd door Piëzo, Palet Welzijn, Antiaz en het Meerpunt. Een potje klaverjassen bij de wijkvereniging behoort ook tot de mogelijkheden. En er is een Arabische les te volgen.

Een kraam op de braderie?
Bel of mail Ad Schalke: 079 - 3427 949 of
voorzitter@palensteinsamen.nl.

Meer informatie?
Bel of mail Marius Rijke: 06 - 520 624 58 / 079 - 343 9152 of m.rijke@zoetermeer.nl.