Gemeente Tilburg

Persbericht
31 augustus 2011

VIP-arrangement voor tienduizendste inschrijver Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles

Vier personen kunnen zaterdag naar Wielerzesdaagse van Brabant

De Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles is al jaren een vertrouwd evenement op de sportkalender van Tilburg. Dit jaar verwacht de organisatie mogelijk 10.000 inschrijvers. De gemeente Tilburg heeft daarom besloten een VIP-arrangement beschikbaar te stellen voor de tienduizendste inschrijver. Het arrangement is voor vier personen, die op zaterdag 10 september naar de laatste dag van de Wielerzesdaagse van Brabant kunnen.

"September is de maand van de fantastische sportevenementen", licht wethouder Jan Hamming (sport) toe. "De Ten Miles is al jaren een van de grootste sportevenementen van Brabant. En omdat dit jaar voor het eerst wellicht tienduizend inschrijvers verwacht worden, hebben we besloten het VIP-arrangement voor de Wielerzesdaagse van Brabant beschikbaar te stellen. Zo koppelen we twee fantastische evenementen aan elkaar."

Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles

De 24ste editie van de Brabants Dagblad Tilburg Ten Miles vindt plaats op zondag 4 september. Start en finish van dit gezelligste loopevenement van Nederland zijn traditiegetrouw in het centrum van Tilburg. Het is het grootste sportieve evenement in Midden-Brabant. De Tilburg Ten Miles is een feestelijke gebeurtenis voor de duizenden deelnemers, maar ook voor de tienduizenden toeschouwers langs het parcours. Er staan verschillende looponderdelen op het programma: van minirun tot 10 EM, voor elk wat wils. Voor trimmer en topper. Dit jaar is er ook weer een officieel Nederlands Kampioenschap onderdeel van het evenement, het ASICS NK over 10 kilometer.

Wielerzesdaagse van Brabant

Van maandag 5 t/m zaterdag 10 september verandert de Ireen Wüst IJsbaan in een velodroom. Dan organiseert de Stichting Zesdaagse van Brabant in samenwerking met de gemeente de Wielerzesdaagse van Brabant. Op het middenterrein van de ijsbaan wordt een wielerbaan aangelegd en tribunes gebouwd met een capaciteit van 2500 bezoekers. Elke dag start het programma van de Wielerzesdaagse van Brabant om 18.00 uur en duurt het tot middernacht. Dagelijks terugkerende onderdelen zijn de puntenkoers, koppelkoers, afvalkoers, tijdrit, sprint en dernyraces. Het programma biedt een mix van sport en entertainment.

---