Ingezonden persbericht



persbericht 8 juni

24 uur cultuur
nieuw evenement opent cultureel seizoen 2011-2012

Het nieuwe cultureel seizoen begint in Rotterdam met een etmaal theater, dans, beeldende kunst, muziek, film, architectuur en design: 24 uur cultuur.

Nieuw evenement voor opening cultureel seizoen
Rotterdam opent dit jaar het cultureel seizoen anders. Vanaf zaterdag 10 september vijf uur tot zondagmiddag 11 september vijf uur staat cultuur 24 uur lang in de spotlights in Rotterdam. Tijdens 24 uur cultuur wordt Rotterdam gedomineerd door theater, dans, beeldende kunst, muziek, film, architectuur en design. Bezoekers krijgen de kans om gedurende een etmaal lang te proeven en te genieten van een aantrekkelijk, afwisselend en verrassend programma.

Programma
Wat valt er te beleven tijdens 24 uur cultuur? Theater Walhalla presenteert zaterdagnacht in de Fenixloods de horrormusical Nightmare van regisseur Dick van den Heuvel. Op zondagochtend is er kindertheater. Op het Schouwburgplein staat De Tafel van de Idee: een 120 meter lange Tafel waarop voorstellingen spelen, koks koken, serveersters de drankjes inschenken, mensen elkaar ontmoeten en ideeën worden gemaakt. Vanaf de tafel vervolgt de theaterroute Mind Your Step langs de Doelen, de Schouwburg en Pathé. Het Nederlands Fotomuseum bouwt samen met de Cruise Terminal Rotterdam 1 boog van de terminal om tot een enorme camera obscura, de grootste in zijn vorm in Nederland (en misschien wel in Europa). Als de zon opkomt verschijnt een afbeelding van de Rotterdamse skyline in de ruimte en op alles wat erin staat en op de bezoekers die erin rondlopen. Bij de SKVR Beeldfabriek kunnen kinderen zelf een camera obscura foto (ook wel pinhole foto genoemd) maken. Het volledige programma is vanaf 1 augustus te vinden op www.24uurcultuurrotterdam.nl.

24 uur cultuur is een evenement van de Rotterdamse culturele organisaties en Rotterdam Festivals. Rotterdam Festivals coördineert het evenementenbeleid van Rotterdam en ondersteunt via collectieve marketing en publieksonderzoek de culturele sector in het bereiken van een zo groot en divers mogelijk publiek.
---

Noot aan de redactie:
voor meer informatie neemt u contact op met Elsbeth Grievink, persvoorlichter 24 uur cultuur, Elsbeth Grievink, 06-48266077, mail@elsbethgrievink.nl of
Anne Helsen, persvoorlichter Rotterdam Festivals, 010-4332511, anne@rotterdamfestivals.nl