Gemeente De Bilt



1-09-2011

Per 1 september verruimt de milieustraat haar openingstijden. Zo wordt het voor inwoners makkelijker om afval gescheiden in te leveren. De nieuwe openingstijden zijn een mooi moment om aandacht te vragen voor afvalscheiding. Daarom is iedereen van harte welkom op de Open Dag van de milieustraat in De Bilt op zaterdag 10 september. Bezoekers komen van alles over afvalscheiding te weten bij de Afvalroadshow en kunnen genieten van een optreden van de Verrukkelijke Vuilnismannen.

Openingstijden

Met ingang van 1 september is de milieustraat op maandag van 13.00 tot 16.00 uur open en op dinsdag tot en met zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur.

Programma Open Dag

10.45 uur Opening door wethouder Kamminga

11.00 uur Circusact De Verrukkelijke Vuilnismannen

Onder het motto: "De vuilnisman die alles kan!" brengen Ko & Lou een cascade van vervaarlijke salto's, de sterke man-op-man Acro-Kliko Truc en verbazen zij met hun vuilnismannensouplesse. Ze jongleren met vuilniszakken en petflessen, blikken, glas en rotte vis om zo het afval te scheiden.

10.00 - 16.00 uur De Afvalroadshow

De Afvalroadshow informeert op een uitdagende en leerzame manier over alle ins en outs van afvalscheiding en afvalrecycling. In de promotiewagen draait de campagnefilm `Doe meer met afval' en is een informatieve wand met allerlei interactieve onderdelen aanwezig. Ook zijn er leuke spellen en quizzen waar jong en oud aan mee kan doen en waar voor de jongste deelnemers zelfs een prijs mee valt te winnen.

Genoeg reden dus om op 10 september een bezoek te brengen aan de milieustraat aan de Weltevreden in De Bilt.

Bilthoven, 1 september 2011