NIBRA

Opendag Brandweer Rijswijk, 10 sept. 2011

Zaterdag 10 september opent de brandweer in Rijswijk weer haar deuren voor het publiek. Iedereen is welkom om op de Burgemeester Elsenlaan 315 een kijkje te komen nemen en te genieten van spetterende demonstraties van de brandweer in samenwerking met de politie.

Van 10.00 uur tot 15.00 uur toont de brandweer hoe er veilig een `vlam in de pan' gedoofd kan worden en hoe zij auto's open knippen na een aanrijding. De politie geeft een demonstratie met het "bike team", laat zien hoe een aanhouding in een auto verricht wordt en staat klaar om fietsen te graveren. Er valt ook genoeg te zien zoals bijvoorbeeld oude brandweerauto's van de Stichting Historisch brandweermaterieel en de modernste brandweerauto's waarmee vandaag de dag gewerkt wordt. Voor kinderen is er dit jaar een bijzondere prijs te winnen. Speciaal voor hen is een puzzeltocht uitgezet en de winnaar mag met de hele klas een `middag op bezoek bij de brandweer Rijswijk'.

De brandweer in Rijswijk organiseert elk jaar een open dag voor buurtbewoners, kinderen en eigenlijk iedereen die al eens een kijkje zou willen nemen in een kazerne. De laatste jaren verloopt deze dag in samenwerking met het Strandwalfestival dat plaatsvindt op de Van Vredenburghweg. Ook op deze plek staat de brandweer met preventietips, folders en veel informatie over brandveiligheid.