Nederlands fotomuseum


Workshop Glasnegatieven

10.SEP.2011

Een uitgebreide workshop over alle facetten van het glasnegatief. Hoe te herkennen, bewaren, hanteren, schoonmaken en nog veel meer. Interessant voor iedereen die glasnegatieven verzamelt, beheert of 'gewoon' in huis heeft.

De workshop
De workshop gaat in op de mogelijke verschijningsvormen van glasnegatieven, hun historische achtergrond en de gebruikte materialen. Hierna gaat u aan de slag en krijgt u praktisch advies om een veilige werkplek in te richten en leert u welke materialen nodig zijn om glasnegatieven om te pakken, te hanteren en eventueel schoon te maken. Ook wordt ingegaan op de richtlijnen voor het bewaren en bergen. U maakt tevens kennis met typische schadeverschijnselen, hoe deze te beoordelen en wanneer u deze te laten restaureren en met het digitaliseren van glasnegatieven. Er wordt ingegaan op de technische mogelijkheden en het ontwikkelen van een digitaliseringsstrategie. Ten slotte worden tips gegeven voor het succesvol ontwikkelen van een workflow voor het bewaren en archiveren van glasnegatieven. De workshop is geschikt voor instellingen die glasnegatieven in hun collecties hebben en voor particulieren die glasnegatieven verzamelen of beheren.

Wanneer zaterdag 10 september 2011, tijdstip volgt Duur 1 dag, 2 blokken van 3 uur
Kosten inclusief materiaalkosten conserveren en lesmaterialen, excl btw | ¤ 130 / ¤ 110 voor jaarkaarthouders Nederlands Fotomuseum