Ingezonden persbericht


PERSBERICHT NAMENS HENK VEEN EN RABOBANK AMSTERDAM

Kunstschilder Henk Veen exposeert en live aan het werk op de Dam

Op zaterdag 10 september vanaf 13.00 uur schildert de Amsterdamse kunstschilder Henk Veen live in en rond de Rabobankvestiging op de Dam in Amsterdam. Hiermee brengt hij kunst op een toplocatie dichterbij een groot publiek.

Vanaf september stelt Veen ook een aantal van zijn schilderijen tentoon in de Rabobankvestiging. Hiermee betreedt de talentvolle en eigentijdse schilder, die vanaf 8 december ook deelneemt aan een tentoonstelling in het bekende Carrousel du Louvre in Parijs, een nieuw podium. Iedereen is welkom om de expositie bij de Rabobank op de Dam (Dam 16, hoek Kalverstraat) gratis te bezoeken.

Veen is een rasechte Amsterdammer. Hij haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in de hoofdstad. Veen werkt met spuitverf, kwasten en sjablonen. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en probeert hij de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten. Veen: 'Inspiratie voor mijn schilderijen haal ik onder meer uit sporten als wielrennen en hockey. De Rabobank is al jaren sponsor van de Rabo Wielerploeg en betrokken bij het Nederlandse hockey. Zonder de Rabobank zouden deze sporten nooit zo groot zijn geworden. Ik deel de passie voor hockey en wielrennen en schilder deze sporten daarom graag live en exclusief voor de Rabobank.' Veen exposeerde eerder op exclusieve locaties zoals het Marriott Hotel, Hotel The Grand, Hotel Arena, Holland Casino en American Hotel. Ruim een jaar heeft Veen een eigen galerie gehad op het Rembrandtplein in Amsterdam. Verder ontwierp hij in 2009 het Dam tot Damloop T-shirt en maakte hij drie jaar lang het aandenken voor de businessloop. Samen met Johan Cruijff maakte Veen een schilderij voor de 'Henk Veen Johan Cruijff Tram' die vier maanden door Amsterdam reed. Ook was Veen betrokken bij diverse televisieprogramma's, waaronder Big Brother en Life & Cooking.

De samenwerking met Veen is de eerste van een reeks exposities die Rabobank Amsterdam de komende tijd faciliteert. Een aantal kunstenaars krijgt de gelegenheid zich te presenteren met exposities van beeldende kunst, fotografie, videokunst of mode.

Meer informatie over het werk van Henk Veen vind je op www.henkveen.nl.

Noot voor de redactie (