Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 9 september 2011

Open Monumentendag 2011:

Mgr. Van den Hende geeft startsein restauratie Kruisweg

Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september onthult Mgr. Dr. J.H.J. van den Hende, Bisschop van Rotterdam, om 11.00 uur in de Kathedraal HH. Laurentius en Elisabeth in Rotterdam een kruiswegstatie die in restauratie is. Het vormt de start van de restauratie van alle 14 kruiswegstaties, waarvan de totale kosten bijeen zijn gebracht door particuliere giften. De bisschop zal de 14e statie onthullen waarbij door de professionele reiniging ervan het verschil al gedeeltelijk zichtbaar zal zijn met de overige door kunstenaar Jan Dunselman tussen 1910 en 1930 geschilderde kunstwerken in het kerkgebouw.

Mgr. Van den Hende zal aansluitend een toelichting geven op de uitgebrachte geloofsboekjes over de sacramenten en over de sociale leer van de Kerk. Deze boekjes worden in de periode na de Open Monumentendag over geheel het bisdom verspreid.

De eerste sets geloofsboekjes worden door de bisschop op 10 september overhandigd aan plebaan Chr. N. Bergs, Zr. Magnificat, moeder-overste van de Missionaries of Charity (Zusters van Moeder Teresa) in Rotterdam en verder aan oud-wethouder Peter Lamers, verbonden aan de RVKO Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs; vrijwilligers van Lucas Cooking (Lucaskerk, Vlaardingen), een delegatie van La Sagrada Familia (de Spaanstalige parochie in Rotterdam; de kerngroep Wereldjongerendagen die onlangs in Madrid is geweest en aan Steven van Eijck, oud-staatssecretaris en bekend als initiator van Your World Rotterdam Europese Jongerenhoofdstad.

Tussen 11.45 en 12.15 uur is er voor bezoekers in de kathedraal gelegenheid om de bisschop persoonlijk te ontmoeten.

Tijdens de Open Monumentendag is de kathedraal geopend tussen 10.00 uur - opening door plebaan Chr. N. Bergs - en 17.00 uur. De kathedraal biedt gedurende de hele dag een afwisselend programma met onder meer zang door een kinderkoor begeleid door de Kaapverdische gitarist Luis Semedo en een optreden van de zanger Mario Raadwijk.

Einde bericht