Ingezonden persbericht


Datum: 9 september 2011 | Leiden | Activiteit in het SieboldHuis

Hello Kitty is in Nederland!

Vrijdagmiddag 9 september om 13.20 uur heeft Hello Kitty haar eerste schreden in Nederland gezet. In Japanmuseum SieboldHuis onthulde zij samen met de Leidse wethouder van Cultuur, Werk en Inkomen Jan-Jaap de Haan en de directeur van het SieboldHuis Kris Schiermeier de 'Holland Kitty'. Hiermee heeft Nederland nu ook haar eigen Hello Kitty met klompjes, een rood-wit-blauw strikje in het haar en een tulp in haar hand. De familietentoonstelling 'Hello Kitty - Hello Holland' is vanaf vandaag open voor al het publiek.

'Hello Kitty - Hello Holland' is een familietentoonstelling voor zowel kinderen als hun (groot)ouders. De hele ontwikkeling van Hello Kitty vanaf het eerste portemonneetje en andere unieke vintage producten tot aan de Hello Kitty Fender-gitaar en een Swarovski collier. Het allernieuwste product, de 'Holland Kitty' - een gelimiteerde oplage van 1000 stuks - mag natuurlijk niemand missen!

Sinds haar eerste ontwerp in 1974 is Hello Kitty een wereldwijd succes. Niet alleen kinderen zijn grote fans van haar: volwassen vrouwen vallen als een blok voor de gelimiteerde oplages van Hello Kitty-tassen, -knuffels en allerhande -modeaccessoires. Ook in Nederland zijn tientallen verzamelaars die hun hele huis, bruiloft en leven inrichten rondom Hello Kitty. Het SieboldHuis brengt vier verzamelaars in beeld. Lady Gaga is ook een groot fan van haar. Een van de Hello Kitty-jurken uit haar privécollectie is te zien in de tentoonstelling. Rondom de tentoonstelling is een uitgebreid programma georganiseerd, te vinden op onze website www.sieboldhuis.org. Op zaterdag 23 oktober zal Hello Kitty nog eens langskomen om met Nederlandse kinderen haar verjaardag te vieren. Mis deze kans niet om Hello Kitty in het echt te ontmoeten!

Hello Kitty - Hello Holland
Japanmuseum SieboldHuis
10 september t/m 20 november 2011
www.sieboldhuis.org

Noot voor de redactie:

Ingezonden persbericht