Academisch ziekenhuis Maastricht

Ziekenomroep viert 60-jarig bestaan!! Publicatiedatum: 06-09-2011 Bron: SdC Auteur: SdC Datum: 06-09-2011

Met een spectaculaire live-uitzending, die live op internet is te volgen, viert de Vrolijke Medicijnen, de ziekenomroep van het azM / Maastricht Universitair Medisch Centrum+, zondag 11 september 2011 zijn 60ste verjaardag, maar is nog lang niet toe aan de VUT!

De vrijwilligers van de ziekenomroep Vrolijke Medicijnen verzorgen al die jaren al elke zondagochtend tussen 10.45 en 12.30 uur een verzoekplatenprogramma in het Maastrichtse ziekenhuis (Annadal, azM en nu Maastricht UMC+) voor patiënten en medewerkers. Daarnaast verzorgen ze ook uitzendingen met het verslag van de thuiswedstrijden van MVV en extra thema uitzendingen, zoals met Kerstmis en rond de Vastelaovend (in het verleden werd de hele optocht op video opgenomen en uitgezonden voor de patiënten).

Jubileumuitzending Zondag 11 september vieren de vrijwilligers hun jubileum onder meer met een jubileum-uitzending, waarin ze samen met gasten en artiesten terugkijken naar zestig jaar uitzend-historie. Enkele van deze vrijwilligers werken al zeer lang voor de Vrolijke Medicijnen. Gerard Noten, bijvoorbeeld, is al sinds 1957 actief voor de ziekenomroep.

Live op mumc.tv De hele feestuitzending is live te volgen via het web-tv-kanaal van het Maastricht UMC+. Het programma vindt plaats tussen 11.00 tot 12.30 uur en wordt gepresenteerd vanuit het nieuwe personeelsrestaurant van het azM. Op de website van de ziekenomroep de Vrolijke Medicijnen is in het foto-archief al een voorschot hierop te nemen en staat meer informatie.