Open Monumentendag in het Noorderpolderhuis

Publicatiedatum : 6 september 2011

Het Noorderpolderhuis is zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Zondag 11 september staat de deur van het Noorderpolderhuis bij Schermerhorn wijd open. Boeren, burgers en buitenlui kunnen dan een kijkje nemen in de 'Heerenkamer'. Daar heeft sinds 1750 de tijd stil gestaan.

Het thema van de Open Monumentendag is dit jaar 'nieuw gebruik - oud gebouw'. Maar het bijzondere van het Noorderpolderhuis is dat het een oud pand is met oud gebruik. Want deze historische locatie van de Schermerpolder wordt nog steeds door het huidige Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gebruikt voor allerlei bijeenkomsten. Net zoals vroeger.

In de speciale 'Heerenkamer' is van alles te zien. Schitterende schilderijen van de beroemde Schermermolens, oude kaarten, portretten van bijzondere polderbestuurders, mooie meubels, antieke bokalen en nog veel meer. Aan ieder object zit een bijzonder verhaal vast. Onze historicus Diederik Aten, kent ze allemaal en vertelt ze graag. Voor kinderen is er speciale attractie. Zij mogen voor deze ene keer de bel luiden die in een klein torentje op het dak zit.

Noorderpolderhuis, Molendijk 11, 1636 VK Schermerhorn. Open zondag 11 september van 11.00 tot 16.00 uur.
© Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier - Proclaimer
-